REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Iohannis: Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu banii de la UE. Prioritatea zero - infrastructura

Iohannis: Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu banii de la UE. Prioritatea zero - infrastructura

Replica API 30 iulie 2020 | 00:00 1023

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seara, că la întâlnirea cu premierul şi mai mulţi miniştri pe tema fondurilor europene au fost stabilite domeniile prioritare care vor fi finanţate cu banii obţinuţi de la UE, indicând investiţiile în infrastructură.

Klaus Iohannis

"Am discutat despre modalităţile prin care România să poată accesa şi valorifica cele 80 de miliarde de euro, bani pe care i-am obţinut prin negocierile de la Bruxelles. Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu aceşti bani, fiindcă ne dorim ca România să prospere în următorii ani şi asta nu se poate face decât prin investiţii masive în domeniile cu impact major pentru cetăţeni. Noi facem o prioritate zero din investiţiile în infrastructură. Avem bani să construim autostrăzi, căi ferate, să modernizăm infrastructură energetică şi de mediu, să implementăm programe de digitalizare în economie, în administraţie, să investim în infrastructura din educaţie şi din sănătate. Românii vor avea astfel acces la servicii de sănătate de calitate, de care vor beneficia în spitale moderne, la standarde europene", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Potrivit şefului statului, România are "o şansă extraordinară" prin aceste 80 de miliarde de euro. "Împreună cu Guvernul Orban, suntem hotărâţi să o valorificăm la maximum, în beneficiul românilor. Cu multă muncă şi responsabilitate sunt convins că vom reuşi", a susţinut el.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut şedinţa pe tema fondurilor europene cu prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am incredere in buna credinta si intentie a dvs, mai greu de luptat cu PSD -ul care-i gica contra in tot ceea ce nu vine de la ei
1
0
mananci kkat plavane
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108