REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Solicit Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea

Iohannis: Solicit Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 938

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Parlamentului să ia în dezbatere "în regim de urgenţă" proiectul de lege care clarifică izolarea şi carantina.

Klaus Iohannis

"Este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte şi să ne concentrăm pe soluţii care sunt absolut necesare în această perioadă, iar, în acest sens, solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie", a afirmat şeful statului.

Potrivit acestuia, unii politicieni "încearcă să exploateze electoral" pandemia.

"Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă, în această perioadă, în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul şi împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. Este o cale eronată şi, din acest punct de vedere, vreau să mă adresez şi politicienilor şi Parlamentului. Suntem într-o situaţie foarte complicată", a atras atenţia Iohannis.

El a vorbit de o legislaţie "slabă", în contextul pandemiei.

"Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare, ca să avem o lege în vigoare. Nu şi-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situaţie atât de gravă. Legislaţia în vigoare pe care am găsit-o este slabă. Aşa a fost ea gândită", a spus preşedintele.

În acest sens, şeful statului a subliniat nevoia unei legislaţii "moderne, eficiente, aplicabile şi constituţionale". "De asta m-am adresat Parlamentului cu solicitarea să lucreze rapid, ca să avem legislaţie", a punctat Iohannis.

Preşedintele a fost miercuri în vizită la Institutul Cantacuzino.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pana ce acest covit nu v-a intra si in ciumati, acestia nu vor accepta nimic
2
3
dute in parlament si cere ca nu esti cine stie cine esti un profesor
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920