REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Iohannis: Suntem uniți, fără teamă, suntem neclintiți în fața unui agresor care amenință

Iohannis: Suntem uniți, fără teamă, suntem neclintiți în fața unui agresor care amenință

Replica API 25 februarie 2022 | 19:27 1007

”România e pregătită să facă față oricăror situația, suntem uniți, suntem neclintiți”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis, într-un moment tensionat, în contextul atacului Rusiei în Ucraina. Singura soluție pentru a depăși criza este cea diplomatică, a mai spus oficialul.

Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentrul vieților cetățenilor. Rusia e agresorul, nu victima, iar planeta vede acest adevăr încontestabil. România condamnă ferm agresiunea ilegală nejustificată a armatei ruse împotriva Ucrainei care pune în pericol nenumărate vieți omenești. România a fost implicată în adoptarea deciziilor la nivele european și a pledat pentru continuarea dialogului. Niciodată nu e prea târziu ca vocea rațiunii să învingă”, a transmis Iohannis.

Totodată, președintele i-a liniștit pe români, precizând că nu au motive să se teamă, întrucât România este pregătită în fața unui eventual atac. ”Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul ce are loc nu departe de granițele țării. Statutul de mebru NATO constituie o umbrelă de securitate extrem de soludă. Niciodată nu am fost mai bine protejați. Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă înc onflictul militard in Ucraina. Văa sigur că voi lua toate măsurile care se impun impreună cu Guvernul, Parlamentul și aliații internaționali pentru ca siguranța cetățenilor români să nu fie afectați. România e pregătită să facă față oricăror consecințe. Suntem în legătură cu aliații din NATO pentru a găsi cele mai bune soluții. Suntem uniți, fără teamă și rămânem neclintiți în fața unui agresor care amenință”, a spus Iohannis.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba da te draq de dulap. Ce neclintit esti tu ma dulapule tradator de neam. Se pisa rusu pe tine la orice ora.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108