REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ionel Chiriţă, anchetat pentru abuz în serviciu şi spălare de bani

Ionel Chiriţă, anchetat pentru abuz în serviciu şi spălare de bani

Replica API 12 mai 2015 | 23:22 907

Percheziţii la fostul primar din Hârşova

Percheziţii la fostul primar din Hârşova

Ionel Chiriţă

Poliţiştii constănţeni au efectuat 10 percheziţii într-un caz ce are legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice. Din câte se pare, oamenii legii au „vizitat” Primăria din Hârşova, joi, 7 mai, de unde au ridicat mai multe documente întocmite pe vremea când Ionel Chiriţă era primar. Societăţile comerciale vizate sunt: SC Rico SRL, societatea Imvest, New Ficon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere SRL.

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, dar şi de Ordine Publică şi Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au efectuat 10 percheziţii domiciliare la persoane fizice, persoane juridice şi instituţii publice de pe raza judeţului Constanţa într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice. Este vorba despre fostul edil, Ionel Chiriţă, oamenii legii „vizitând” Primăria din Hârşova joi, 7 mai, pentru a ridica mai multe documente. Menţionăm faptul că între fostul şi actualul primar au existat numeroase neînţelegeri şi plângeri la DNA. „Joi, săptămâna trecută, au fost verificări de la Investigarea Fraudelor. Au fost ridicate documente privind achiziţiile publice ale fostului primar. Ştiu că, în ceea ce mă priveşte, în disputa noastră, în perioada 2008-2009, i-am făcut o sesizare la DNA, însă a primit NUP. Bănuiesc că nu are nici o legătură cu treaba asta şi probabil că sunt şi alte probleme. (...) M-a tot atacat şi se cam întorc împotriva lui. Aste este ideea cu care trăiesc. M-a atacat inclusiv acum trei ani la Curtea de Conturi şi în permanenţă. Cred că se întorc împotriva lui. L-am rugat de fiecare dată să stea liniştit, să-şi vadă de treabă. A pierdut alegerile şi i-am spus să aibă răbdare, să vină la o confruntare şi să vedem cine câştigă. Asta e ce l-am rugat în permanenţă şi bineînţeles că nu a înţeles niciodată”, a declarat pentru, „Replica”, Tudor Nădrag, primarul din Hârşova.

Patru societăţi vizate

Astfel, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate înscrisuri financiar-contabile şi comerciale din relaţia Primăriei cu mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, respectiv SC Rico SRL, Imvest SA, New Ficon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere SRL. Menţionăm că, de-a lungul timpului, Rico SRL, care îi are ca asociaţi pe Marcel Cornel Gheorghe şi pe Mihai Vlad, a încheiat nenumărate contracte de lucrări cu instituţii publice din Constanţa şi, mai ales, din ţară, de pe urma cărora a încasat zeci de milioane de euro. De câţiva ani însă, afacerea a început să scârţâie, patronii societăţii constănţene fiind puşi la zid de către colaboratorii pe care, dintr-un motiv sau altul, nu au mai reuşit să-i plătească. În aceste condiţii, nu puţine au fost firmele care au solicitat executarea silită şi autorizaţie de intrare în sediile Rico, pentru pentru a pune mâna pe bunurile debitorului, ca urmare a datoriilor pe care societatea constănţeană le-a acumulat. Totodată, menţionăm şi faptul că societatea Imvest se leagă de numele fostului consilier PNL şi fost director în Portul Constanţa, Gheorghe Iorov. Revenind la acţiunea de faţă, se continuă activităţile de urmărire penală pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor participanţilor la comiterea acesteia. Faţă de Ionel Chiriţă a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108