REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iordache: Nu vor ieşi din închisori criminalii şi violatorii peste 60 de ani. Vom porni construcţia a două penitenciare

Iordache: Nu vor ieşi din închisori criminalii şi violatorii peste 60 de ani. Vom porni construcţia a două penitenciare

Replica API 30 ianuarie 2017 | 01:01 404

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că, în urma aplicării ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu vor ieşi din închisoare criminalii şi violatorii peste 60 de ani, precizând că vor exista şi măsuri complementare, inclusiv pentru reinserţia celor care vor fi eliberaţi. Iordache a mai spus că, anul acesta, va începe construirea a două noi penitenciare, la Caracal şi Berceni, adăugând că unitatea de detenţie de la Caracal putea fi construită încă din 2005, dacă ministrul de atunci al Justiţiei, Monica Macovei, nu ar fi renunţat la un grant oferit de autorităţile din Austria.

Florin Iordache a spus că, în urma dezbaterilor de până acum, au fost eliminate anumite prevederi din ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale, precizând că nu vor ieşi din închisoare violatorii ori criminalii care au mai mult de 60 de ani.

"Toţi cei care au peste 60 de ani şi în niciun caz, nici violatorii, nici criminalii şi nici cei care au venit cu nişte sancţiuni grave sunt excluşi. Acea exprimare de la articolul 4 aliniatul 2 este eliminată. Şi noi, în cursul dezbaterilor, am constatat că anumite prevederi... Deci, fără frică. Am plecat de la un proiect care a existat în România, ultima lege a graţierii a fost dată în 2002. Nu e o soluţie minune dacă ies 3.000 din 28.000, trebuie să venim cu alte măsuri", a declarat Iordache, la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a adăugat că a vorbit în acest sens şi cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, pentru a găsi soluţii ca angajatorilor să le fie oferite facilităţi dacă angajează persoane eliberate din penitenciare, scrie News.ro.

Iordache a mai spus că în vizitele sale prin penitenciare a văzut oameni cu feţele tumefiate de la muşcături de căpuşe şi că unii deţinuţi stau câte 20 în camere de 16 metri pătraţi.

El a adăugat că România trebuie să vină cu un pachet de legi pentru a rezolva problema supraaglomerării din închisori şi a evita astfel o eventuală penalizare de 80 de milioane de euro anual din partea CEDO.

Ministrul a mai spus că anul acesta va începe construcţia a două penitenciare, la Caracal şi Berceni, dar finalizarea lor va dura cinci ani.

Iordache a menţionat că penitenciarul de la Caracal, a cărui construcţie a fost aprobată în 2004, putea fi ridicat din 2005, dacă ministrul Justiţiei de la acea vreme, Monica Macovei, nu ar fi renunţat la un grant oferit de statul austriac în acest sens.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa construim, sa construim.....atata stim ! Exista foste unitati militare , cazarme, etc , care nu mai sunt folosite de ani buni si pot fi transformate in penitenciare. Intai sa valorificam ce avem si apoi sa construim...
4
1
Un AGAMITA DANDANACHE ce lustruieste usile lui Dragnea.
5
1
Acest Iordache observ ca nu se balbaie doar in vorbire ci si in gandire.Acest gangav reprezentant al ciumei rosii va spune incet incet adevarul despre OUG.Adica nu pt criminali si hoti va fi data ci pt ei si gasca lor de penali din politica.Dar mai aveti putina rabdare cu balbaila!
5
0
Puscariile nu au nicio legatura cu gratierea , pe care o fac acum pentru ei. Problema puscariilor trebuia rezolvata de mult, de individul care a condus fara viziune si strategii,iar acum poporul plateste amenzi din cauza lui. Sa plateasca el si nevasta sa aia cu multe functii si nasul pe sus.
3
1
Domnule tamplar Iordache, propun ca toti puscariasi sa fie cazati pe timp de iarna in statiunea Mamaia si sa fie trcuta aceasta perioada in programul Litoralul pentru hoti. Sa-i gratiezi ca tot nu pleaca.
4
1
solutia ar fi sa construiti niste autostrazi cu ei ,pedeapsa lor este privarea de libertate nu de dreptul la la munca pentru a plati mancarea. in libertate nimeni nu iti da mancare gratis asa ca e timpul sa se obisnuiasca cu munca.85% se intorc in penitenciare ptr ca acolo totul este moca !!!!
7
1
Jos cu jigodia de iohannis de la butoane...hai cu gratierea.
2
12
Cine a condus...dezastruos.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108