REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

IPJ Constanţa a iniţiat un proiect pentru promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale

IPJ Constanţa a iniţiat un proiect pentru promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale

Replica API 6 februarie 2017 | 13:52 504

La Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost lansat Proiectul Inspectoratului General al Poliției Române -,,Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile defavorizate socio-economic”, proiect finanțat printr-un parteneriat încheiat între Poliția Română și Elveția. Acesta are în vedere implementarea în județul Constanța a patru microproiecte la nivel local cu impact rapid asupra ordinii publice în comunitățile locale, în patru localități din zone rurale, realizarea unor lucrări de reparații și achiziții echipamente la Posturile de poliție Corbu, Istria, Săcele și Mihai Viteazu, toate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Perioada implementării proiectului este de la data semnării Acordului de Implementare de către ultima parte și până la data de 30 martie 2017.

Astfel se vizează, ca scop al proiectului, îmbunătățirea relației dintre poliție și comunitatea rurală, dar și cu turiștii din Corbu, Săcele, Istria și Mihai Viteazu, localități cunoscute cu un potențial turistic în plină dezvoltare, prin promovarea conceptului de poliție de proximitate și a activității polițienești, care să conducă la creșterea gradului de securizare a cetățenilor, a proprietății, îmbunătățirea timpului de intervenție la solicitările comunității și sporirea încrederii în poliție prin crearea unor condiții optime de primire și consiliere a cetățenilor în cadrul Posturilor de Poliție.

Obiectivele proiectului au în vedere organizarea unor întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale și ai comunității, pentru consultare, în vederea identificării problemelor legate de ordinea publică și promovarea conceptului de poliție de proximitate, precum și a activităților polițienești care să conducă la creșterea gradulul de siguranță a cetățeanului și proprietății acestuia și stabilirea unor măsuri eficiente de aplicare a legii; elaborarea de către polițiști a unor proiecte informativ – educative cu sprijinul Primăriilor, prin care populația să fie informată, în permanență, asupra posibilității de obținere a unor locuri de muncă sau participare la cursuri de recalificare profesională; intensificarea activităților de patrulare pe raza comunelor pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor și comiterii de fapte antisociale, activități menite să conducă la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului; organiza de deplasări la locuințele familiilor identificate ca fiind defavorizate, pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor; realizarea de lucrări de reparații curente la sediul Posturilor de Poliție și dotarea acestora cu tehnică IT. Parteneriatul dintre Poliție și Primării se va realiza permanent, în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității din localitățile menționate, cu precădere fiind vizate persoanele defavorizate, urmând ca proiectul să continue și după închiderea liniei de finanțare, fiind astfel oferită sustenabilitatea acestuia.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grijania mamii voastre de militieni corupti
1
1
politia este subordonata politic primarillor din mediul rural ! cereti sefului pol judetene lista cu primarii care cer schimbare unor sefi de post incomozi! nu este nevoie de primar pentru a afla problemele comunitatii!seful de post este competent si suficient pentru asta!starea de saracie genereaza infractionalitate iar reducerea ei la zero este imposibila!cursul de analliza transactionala elvetian este pentru oameeni oarecum educati nu pentru taranii nostri din poiana lui iocan unde se adunau sabea o tuica!
2
0
Nu are ce cauta la circulatie ,sunt un dezastru pentru toti conducatorii auto.Nu au nici cele mai mici notiuni de legislatie rutiera ei fiind angajati pe baza de relatii
3
1
Iar se halesc banii elevetienilor . La fel lauda in presa Rapotan, proiectul ce desfiinta posturile comunale , dupa ce s-a schimbat guvernul , tot Rapotan lauda proiectul de reinfiintare . Curva de sub birou il lauda pe Rapy de fiecare data , spunand ca are dreptate . Stoian e mult mai bun pe functia curvei . Sa plece curva halitoare de bani elvetieni !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108