REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

IPJ, prezent cu peste 400 de cadre la datorie în noaptea dintre ani

IPJ, prezent cu peste 400 de cadre la datorie în noaptea dintre ani

Replica API 30 decembrie 2015 | 00:00 283

În noaptea de Revelion, în întreg judeţul Constanţa, peste 400 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea şi prevenirea oricăror fapte de natură antisocială. Poliţiştii vor desfăşura acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel, peste 400 de poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, care tulbură liniştea şi ordinea publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală comise cu violenţă sau contra patrimoniului, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale, a celor de la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, a faptelor care aduc atingere climatului de siguranţă publică.

Poliţiştii vor avea în vedere prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi antisocială atât pe raza localităţilor urbane, cât şi în mediul rural, în special în zonele aglomerate şi locurile unde sunt organizate manifestări specifice nopţii dintre ani. Totodată, se va asigura o prezenţă activă a poliţiştilor rutieri, pe principalele artere de circulaţie, acţionându-se în vederea combaterii excesului de viteză, a prevenirii accidentelor cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru fluidizarea traficului.

Poliţiştii sunt pregătiţi să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune, să asigure o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor ce pot afecta climatul de ordine şi linişte publică. În această perioadă, se acordă o importanţă deosebită şi informării cetăţenilor cu privire la măsurile preventive pe care aceştia trebuie să le adopte, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni. Pe toată perioada poliţiştii vor acţiona în sistem integrat cu celelalte cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108