REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Iurişniţi: USR PLUS propune şcoala 'de la 8 la 5'

Iurişniţi: USR PLUS propune şcoala 'de la 8 la 5'

Replica API 29 noiembrie 2020 | 00:00 1373

USR PLUS propune, în programul de guvernare, şcoala "de la 8 la 5", elevii urmând să participe la orele de studiu dimineaţa, la prânz să aibă o masă caldă, iar după-amiază se pot implica în activităţi opţionale, a declarat deputatul USR Cristina Iurişniţi.

"În viitorul program de guvernare ne propunem să creştem calitatea învăţământului prin reorganizarea programului. Şcoala 'de la 8 la 5' înseamnă că în intervalul 8,00 - 17,00 elevii participă la orele de studiu dimineaţa, la prânz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activităţi opţionale cum ar fi teme, activităţi sportive sau cluburi de interes. Participarea elevilor la activităţi extraşcolare duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi a rezultatelor lor la învăţătură. Practic, un astfel de orar transformă şcoala într-o comunitate pentru scăderea abandonului şcolar", se arată într-un comunicat de presă remis de Iurişniţi, duminică, AGERPRES.

Potrivit acesteia, programul oferă oportunitatea părinţilor de a-şi putea lua copilul de la şcoală după terminarea serviciului, precum şi sprijin familiilor monoparentale sau părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii.

"Nu degeaba avem nevoie de minim 6% din PIB. Această propunere făcută de USR PLUS va fi un efort substanţial. Va trebui să organizăm săli de mese pentru ca 'O masă caldă în şcoli' să ajungă în mai mult de 150 de unităţi de învăţământ. O să avem nevoie de mai multe cadre didactice bine pregătite. Cea mai bună investiţie este în copiii noştri pentru că totul porneşte de la Educaţie", a subliniat deputatul USR, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alta proasta care vrea sa spuna ceva!
1
0
Asta e sigur rusoaica. La kkt cu ea.
0
0
1. La inceputul mandatului, onor M.A. a refuzat o suma importanta ca nu are ce face cu ea ministerul.2. Scoala online este pentru cine are device-uri 3. USR PLUS nu a vrut sa isi rupa gatul la guvernare 4.Responsabilitatea din culise nu ajuta !
3
0
bine punctat si sa ne gandim ca vor sa le dea mancare, ce mancare cand ei nu au fost in stare sa asigure un corn proaspat sau de calitate copiilor sau au firme de catering, am vazut o ciorba din asta la o scoala din asta pilot de ti se intorceau matele pe dos!!! asigurati-le parintior un trai decent si nu mai trebuie sa facem lagare din scoli, cum spunea cineva mai jos!
8
0
Asa vad jigodiile astea educatia pentru a obtine sclavul perfect. Dar, gunoiul nu sta mult sub pres,derbedeii fara studii de la neomarxisti incep sa fie dati in vileag. Pepiniera lor, organizatia ELSA, a livrat aceasta pelagra in Romania.
7
0
propuneri S.F. la nivelul de trai de ev mediu al romanului. Sictir
6
1
ca un candidat USR are ceva in cap, felicitari este singura solutie pentru a salva generatiile viitoare.
0
10
in 6 ore pot doar sa-i indoctrineze dar nu si de familie sa-i indeparteze! Din parnaie pentru copii, scoala devine lagar de copii!
9
0
de unde masa calda fa cand scoal are veceu in fundu curtii? La fiecare perla pierdeti un provent! la mai multe!
14
1
USR-ul vine cu propuneri nerealiste. Cum sta un elev 9 ore la scoala? Are vestiar, toaleta, dusuri, vestiare, schimburi de haine. Scolile noastre nu au ventilatie, igiena e precara, supraveghetorii scolari sunt miserupisti. Asta la oras, despre scolile rurale nici nu are rost sa mai vorbim. Se pot infiinta afterschool - uri private si parintii cu venituri modeste pot beneficia de ajutoare de la stat.
13
0
rezistenti handicapati
9
1
Asa ceva e imposibil de realizat la noi pentru ca nu exista scoli construite dupa acest model in care elevul sa manance si sa faca si alte activitati la scoala.
14
0
Marca muppets show. Mare e gradina raiului si multi uzeristi respira degeaba prin ea.
15
0
Hai sa facem scoala de la 8:00 la 20:00? Si la salariatul sta la munca doar de la 08:00-16:00.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108