REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Jale în România! Angajaţii Direcţiei de Sănătate Constanţa, tăiaţi "din pix"

Jale în România! Angajaţii Direcţiei de Sănătate Constanţa, tăiaţi "din pix"

Replica API 9 iulie 2013 | 00:00 116

Liberalul Nicolăescu aplică ordinul lui Ponta: mătură medicii din subordine

Liberalul Nicolăescu aplică ordinul lui Ponta: mătură medicii din subordine

Scenarii sumbre pentru bugetarii şi instituţiile de stat din România! Funcţionarii care "se cred mai deştepţi decât Guvernul Ponta" şi care pun executivul "în situaţii penibile" vor fi daţi afară. În baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/26.06.2013, aproximativ 2.900 de posturi din administraţia publică centrală şi locală, vor fi desfiinţate, nu şi de la cabinetul demnitarilor, iar numărul funcţiilor de conducere va fi redus la 12%. Mii de suflete din România sunt practic la un pas de a rămâne pe drumuri. Premierul a concluzionat că sunt prea mulţi funcţionari.

Cele zece ministere din care vor pleca 4% dintre angajaţi sunt: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice; Ministerul Economiei; Ministerul Educaţiei Naţionale; Ministerul Finanţelor Publice; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice; Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Transporturilor. Ordonatorii principali de credite ai instituţiilor amintite mai sus sunt puşi în situaţia de a decide cine rămâne şi cine pleacă din aparatul propriu şi/sau din instituţiile şi autorităţile din subordine, coordonate sau finanţate prin bugetul acestora în conformitate cu analizele proprii, astfel încât să reflecte reducerea numărului total de posturi ocupate cu 4%. Ministerul Sănătăţii, condus de liberalul Eugen Nicolăescu, ar vrea să-şi păstreze angajaţii din aparatul central, aşa că a decis să renunţe la o parte din personalul existent în direcţiile de sănătate publică.

Bilanţ: din 142 de medici constănţeni, 20 sunt fortaţi să plece

Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, George Diga, a răspândit deja adrese în teritoriu prin care anunţă că, în data de 29 iunie 2013, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile de stat. Din dispoziţia ministrului Eugen Nicolăescu, în vederea efectuării unei analize unitare la nivelul direcţiilor de sănătate publică, au fost înaintate trei variante de reduceri de personal prin aplicarea următoarelor procente: 4%, 10% şi 15%. Menţionăm faptul că Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa funcţionează cu 142 de angajaţi şi trei puncte de lucru, în Portul Constanţa, Medgidia şi Mangalia, cu 10 salariaţi. Dacă Ministerul Sănătăţii va tăia din pix 15% din personalul existent, Direcţia de Sănătate ar rămâne fără 21 de angajaţi.

SANITAS se opune reducerii de personal fără măsuri compensatorii

Având în vedere că Ministerul Sănătăţii are obligaţia să adopte Ordonanţa de Guvern în 20 de zile, respectiv 29 iulie a.c., Eugen Nicolăescu, prin secretarul general George Diga, solicită directorilor din ţară să dispună în regim de urgenţă măsurile ce se impun pentru completarea şi transmiterea datelor până în data de 10 iulie, ora 10.00. Într-un ritm heirupist, liderul de sindicat SANITAS Constanţa, Nicolae Manea, va avea marţi dimineaţă o întrevedere cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Constantin Dina, pentru a discuta cele trei variante de reduceri de personal. "Marţi avem o şedinţă de Comitet Director pentru a găsi măsurile potrivite în vederea aplicării Ordonanţei de Guvern 77/26.06.2013 prin care Ministerul Sănătăţii este nevoit să-şi reducă personalul cu 4%, după ce se pierd posturile vacante. În sensul acesta, Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă în atenţia tuturor direcţiilor de sănătate publică, iar simularea trebuie transmisă până miercuri, ora 10.00. Noi nu suntem de acord cu variantele de 10% şi 15% în formă de simulare din simplu motiv că Direcţia de Sănătate Publică nu va mai putea să-şi desfăşoare activitatea. Şi aşa 4% este mult, însemnând 6 angajaţi, în condiţiile în care la Direcţia de Sănătate nu s-au mai făcut angajări de şase ani. Vă daţi seama că, în toată această perioadă, au existat persoane care s-au pensionat, au murit, au demisionat. Noi am subliniat aceste aspecte Ministerului Sănătăţii şi am spus foarte clar că suntem împotriva pierderii de personal fără măsuri compensatorii, redistribuirea în alte părţi. Urmează să se facă o evaluare a sectoarelor de activitate", a declarat, pentru "Replica", dr. Nicolae Manea, liderul de sindicat SANITAS Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108