REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Jens Stoltenberg: NATO va ajuta Republica Moldova să-şi modernizeze instituţiile de apărare şi securitate

Jens Stoltenberg: NATO va ajuta Republica Moldova să-şi modernizeze instituţiile de apărare şi securitate

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:00 1194

Alianţa Nord-Atlantică 'îşi menţine angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală şi de a ajuta la modernizarea instituţiilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova', a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o discuţie telefonică avută marţi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, relatează Radio Chişinău, Agora.md, Deschide.md şi Ziarul Naţional, citate de Agerpres.

Jens Stoltenberg

Într-o postare pe Twitter, Stoltenberg afirmă că a avut o 'discuţie bună' cu Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru preluarea mandatului de preşedinte la sfârşitul lunii decembrie.

La rândul său, Maia Sandu i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru echipamentul medical trimis ca ajutor Republicii Moldova pentru a limita propagarea epidemiei de COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sandu subliniază că în urma cooperării, inclusiv cu Alianţa Nord-Atlantică, Republica Moldova a reuşit treptat să-şi consolideze parteneriatele externe, să iniţieze reforma în domeniul securităţii şi să înceapă procesul de modernizare a armatei naţionale.

'Am accentuat priorităţile mele în calitate de preşedinte, în special lupta împotriva corupţiei, precum şi angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetăţeni, dar şi previzibil la nivel internaţional', a subliniat Maia Sandu.

Republica Moldova, a menţionat ea, are nevoie atât de o politică externă activă, cât şi de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, să consolideze instituţiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituţii funcţionale şi un factor de stabilitate în regiune, adaugă în acelaşi context Maia Sandu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
babaietz , stati cuminti
1
0
Uite asa o sa va zboare rusii ca pe gaini! O sa vedeti voi pe dracu cu UE si cu Nato !
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108