REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Jianu (CNIPMMR): Patronii susţin creşterea salariilor, dar cu găsirea de soluţii compensatorii

Jianu (CNIPMMR): Patronii susţin creşterea salariilor, dar cu găsirea de soluţii compensatorii

Replica API 5 noiembrie 2019 | 00:00 321

Patronii susţin creşterea salariilor, respectiv a salariului minim pe economie, dar cu găsirea de soluţii compensatorii, iar diferenţa de 180 de lei să nu fie impozitată, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţei presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR).

"În general patronii, pentru a nu se înţelege greşit, susţin creşterea salariilor, dar cu găsirea de soluţii compensatorii. Nu este normal ca jumătate din bani să meargă la stat. De aceea o primă propunere pe care angajatorii o fac e aceea că, dacă există această mărire a salariului minim pe economie, diferenţa dintre salariul actual, adică de la 2.080 la 2.260 de lei, această diferenţă de 180 de lei să nu fie impozitată, iar banii să ajungă efectiv la oameni, la salariaţi", a spus Florin Jianu.

El a menţionat că organizaţia a reuşit să realizeze un sondaj la care au răspuns 730 de întreprinzători, iar studiul arată că dacă se continuă cu această mărire fără a se găsi soluţii compensatorii 7 din 10 întreprinzători sunt împotriva majorării.

La întrebarea: 'Ce dificultăţi veţi întâmpina ca urmare a creşterii salariului minim pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei?', au fost evidenţiate în mod preponderent: scumpirea produselor şi serviciilor, concedierea unor salariaţi, scăderea profitului, scăderea competitivităţii şi pierderea unor contracte/pieţe.

Conform sondajului, jumătate din respondenţi au menţionat că pot asigura o creştere cu 50 de lei, doar 3,6% putând da o creştere de peste 200 de lei.

Florin Jianu a menţionat că Guvernul interimar a solicitat o întâlnire cu partenerii cu partenerii sociali, dar CNIPMMR a considerat că nu trebuie să participe pentru că "nu este normal ca timp de un an să nu se discute în niciun fel despre salariul minim pe economie ce urmează în România şi brusc, când guvernul devine interimar, să aibă această epifanie a discuţiei cu partenerii sociali".

Potrivit CNIPMMR, pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, în data de 23 octombrie 2019 a fost publicat proiectul Hotărârii de Guvern pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată care prevede o creştere a salariului minim, la 2.262 lei, respectiv la 2.620 lei pentru studii superioare.

Proiectul a fost discutat şi în şedinţa Comisiei de Dialog Social constituită la nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale din data de 30 octombrie 2019 şi a fost dezbătut şi la nivelul Consiliului Economic şi Social. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Patronii mint de ingheata apele. Toate facturile, serviciile, platile,cursu totul este din 89 ca in UE. Profitul lor e ca in UE sau mai mare. De ce salariile nu sunt ca in UE? Nu au raspuns, pt ca toti pot acorda salarii ca in UE. Daca salariile se maresc, creste productivitatea muncii, caci vor da afara persoanele angajate fictiv, gen contabili, femei de serviciu cares de fapt bonele copiilor lor. Angajatul face munca a 2 persoane, e epuizat fizic si psihic dupa cateva luni, pleaca singur. Cei tinuti datorita pilelor nu fac nimic, stau, fumeaza, barfesc, mananca si cand au chef muncesc.
2
0
Eu nu am vazut pana acum un patron roman care, fiind pe profit, sa spuna angajatilor: "Dragi angajati, am iesit pe profit. Sunt multumit de activitatea voastra. Haideti sa va maresc salariile.". Din contra, trag pe angajati pana lesina. In mod normal, angajatii de la privat, ar trebui platiti procentual din profit astfel incat angajatii vor constientiza ca daca au grija de utilaje sau de materiale, vor avea salariu mai mare. Uitati-va pe litoral ce se intampla: copii de 16-18 ani, platiti cu 1500 de lei pe luna, angajati part-time ... iar patronii fac miliarde. Nu este normal ...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108