REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Joc periculos la Hârşova! Există riscul DIZOLVĂRII Consiliului Local

Joc periculos la Hârşova! Există riscul DIZOLVĂRII Consiliului Local

Replica API 15 septembrie 2016 | 10:44 462

Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, are zile fripte cu aleşii locali. Aceştia au refuzat, pentru a doua oară, să se prezinte în şedinţă, la convocarea primarului. Primarul anunţă că îi convoacă şi a treia oară! Şi nu la orice oră, ci de la 7.30, în cursul zilei de azi. Interesantă oră, dar şi mai interesant este că, dacă nici a treia oară consilierii nu vin... atunci edilul îşi poate freca mâinile de bucurie: poate spera la alegeri anticipate şi la un nou consiliu local. Una peste alta, de precizat că şedinţa era convocată pentru organizarea Zilelor Oraşului, iar din acest punct de vedere, Viorel Ionescu "se poate lua de mână" cu primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, care anunţa că nu mai face Zilele municipiului fiindcă a fost luat la întrebări de consilieri. Măcar, în cazul lui Vrabie, consilierii se prezintă la şedinţe. Revenind la Ionescu, iată ce a anunţat el miercuri, la o oră foarte târzie:

"Avand in vedere ca in aceasta seara a fost a doua oara, intr-un interval de 4 zile, cand am convocat Consiliul Local in sedinta extraordinara, iar colegii consilieri PSD si PNL nu au dorit sa participe, in incercarea de a boicota pregatirile pentru Zilele Orasului Harșova, ma vad nevoit sa le reamintesc faptul ca au obligatia, fata de cetatenii care i-au ales, sa isi respecte mandatul si sa se prezinte la sedintele de consiliu, atunci cand sunt convocati.

Convingerea mea este ca refuzul de a participa la sedintele de consiliu este din cauza faptului ca acestea sunt filmate, si pot fi sanctionati de cetateni pentru votul exprimat in baza unor ambitii personale, care nu pot fi justificate.

Atasez ordinea de zi, cu invitatia de a se prezenta maine, la orele 18, si le recomand sa procedeze asa cum am facut si eu atunci cand eram consilier: sa voteze impotriva proiectelor pe care le considera ilegale, dar sa participe la sedinta si sa o faca fundamentat.

Refuzul nejustificat, de 2 ori consecutiv, de a te prezenta la sedintele de consiliu, atunci cand ti se transmite ca proiectul nr. 4 este vital pentru comunitate, avand termen limita de depunere 15 septembrie, denota un dezinteres si dispret total fata de cetateni si o dovada a faptului ca iti pasa doar de propriile interese. Aceasta este concluzia mea si ii rog sa participe maine, alaturi de toti ceilalti cetateni interesati, si sa ma contrazica.

In scurt timp, se va finaliza si noua pagina web, www.hirșova.ro, unde vor putea fi vizionate toate sedintele de consiliu.

In incheiere, le transmit tuturor celor care incearca sa-mi afecteze activitatea, pentru a arata ca ”s-a facut o alegere gresita”, ca nu ma voi abate de la drumul meu, indiferent cate tertipuri se vor incerca. Aceste atitudini nu sunt benefice nimanui, nici macar lor".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108