REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Jocurile din PSD pentru candidatul la prezidențiale

Jocurile din PSD pentru candidatul la prezidențiale

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 170

A început să se contureze în PSD numele prezidențiabilului.

1. Eugen Teodorovici: se retrage din cursa internă și va oficializa mutarea în ședința CEX PSD de marți.

2. Șerban Nicolae: după eșecul din Congres, unde a candidat la funcția de președinte și după retragerea sprijinului politic pentru funcția de lider al grupului senatorial, în formațiunea social-democrată se discută că Nicolae nu se mai califică pentru a fi susținut de filialele PSD la prezidențiale.

3. Liviu Pleșoianu: Viorica Dăncilă le-a zis colegilor că nu se poate ca PSD să aibă un candidat cu discurs anti-european.

4. Liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, a lansat varianta candidaturii lui Mircea Diaconu, catalogată de o parte din colegii din CEX ca fiind 'exotică'.

5. Rămâne oficial în cursa din PSD doar Mihai Fifor, secretar general al partidului. Perceput în partid ca un apropiat al lui Dăncilă, în PSD circulă opinia că acesta și-ar retrage candidatura 'pentru cine trebuie'. Nu este exclus să fie împins de Viorica Dăncilă spre o candidatură, dar pleacă cu șansa a doua.

6. Gabriela Firea: vrea să candideze, dar nu s-a înscris în cursă și ar putea să încerce o candidatură independentă prin care să atragă sprijinul altor formațiuni politice și să încerce să 'rupă' din electoratul PSD. Paul Stănescu și filiala PSD Olt ar merge pe mâna lui Firea.

7. Cel mai puternic concurent din interiorul PSD este liderul partidului și premierul Viorica Dăncilă. Dacă i-o va cere partidul, va candida la prezidențiale.

8. S-a ridicat problema unui candidat comun susținut de PSD, ALDE și Pro România. Apar astfel numele lui Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și ale lui Sorin Cîmpeanu și Corina Crețu de la Pro România. Dar PSD nu vrea momentan să susțină un candidat din afara partidului.

În ședințele BPN și CEX ale PSD de marți se vor prezenta sondajele de opinie și se va lua o decizie privind candidatul la prezidențiale. Până atunci, Viorica Dăncilă,

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920