REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Judecătoria a RESPINS DESPĂGUBIRILE cerute de Vodafone unui ABONAT

Judecătoria a RESPINS DESPĂGUBIRILE cerute de Vodafone unui ABONAT

Replica API 6 octombrie 2021 | 00:06 3219

O femeie din Constanța a fost dată în judecată de către o firmă de recuperări, care colaborează cu Vodafone. Clienta a fost acuzată că nu a mai plătit facturile conform contractului încheiat între părți, fiind vorba de servicii de telefonie, însă, ca și plată, i-a fost cerută și suma de 554,83 lei - despăgubiri pentru încetarea prematură a contractului din vina clientului. Însă, instanța a respins acest capăt de cerere, femeia fiind obligată doar la plata debitului restant și a penalităților. Decizia nu este definitivă.

În motivarea cererii, reclamanta (firma de recuperări) a arătat că, între Vodafone Romania S.A. și pârât au fost incheiate contracte de servicii de telefonie. În cadrul contractelor, părțile au stabilit tipul serviciului achizitionat, valoarea acestuia, durata minimă contractuală. Contractul a fost executat de Vodafone, prin prestarea serviciilor si emiterea facturilor, însă pârâta nu si-a respectat obligația asumată de plata a acestor servicii. La data de 27.07.2018, a fost încheiat contractul de cesiune între Vodafone Romania S.A. si reclamantă, adică Kredyt Inkaso Investments Ro SA, prin care s-a cesionat creanța deținută împotriva pârâtei. Aceasta din urmă, în calitate de debitor cedat, a fost înștiințată cu privire la cesiunea încheiată, prin transmiterea notificării, iar contractul de cesiune a fost înscris și în AEGRM. Având in vedere cesiunea intervenita, reclamanta s-a subrogat in drepturile deținute anterior de Vodafone Romania S.A. fata de debitoare, fiind, astfel îndreptățită sa efectueze toate demersurile legale necesare pentru recuperarea creanței preluate, existente in sarcina pârâtei. Aceasta este compusa din contravaloarea serviciilor prestate de furnizor si neachitate de pârâtă, penalități de întârziere si despăgubiri percepute, în situația in care a avut loc rezilierea contractului înainte de termen, din culpa pârâtului - client. Creanța are caracter cert, lichid si exigibil.

Minuta judecătorească

Însă, magistrații Judecătoriei Constanța nu au admis partea cu despăgubiri percepute pentru rezilierea contractului înainte de termen.

Apelul

Decizia nu este definitivă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit am vazut si eu o companie telefonica "pagubita"de o persoana privata.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468