REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Judeţele vecine sunt sub cod galben de ninsori, Constanţa se pregăteşte să înfrunte poleiul

Judeţele vecine sunt sub cod galben de ninsori, Constanţa se pregăteşte să înfrunte poleiul

Replica API 11 decembrie 2012 | 00:00 175

Videoconferinţă la Prefectură

Videoconferinţă la Prefectură

Iarna vrea să-şi intre în drepturi şi la Constanţa, de miercuri existând riscul formării poleiului. După videoconferinţa din cadrul zilei de luni, organizată de premierul României, Victor Ponta, prefectul Constanţei Eugen Bola a dorit să se asigure că totul este pregătit pentru a întâmpina condiţiile meteorologice nefavorabile. Autorităţile se aşteaptă ca, începând de miercuri, poleiul să acopere zona Hârşovei.

Autorităţile au intrat în alertă întrucât iarna vrea să-şi intre în drepturi şi pe raza teritoriului Constanţa. Cum anumite părţi ale ţării au fost paralizate din cauza zăpezii, premierul României, Victor Ponta, a organizat o videoconferinţă cu prefecţii din ţară. La eveniment a luat parte şi Constanţa, reprezentată de prefectul Eugen Bola, cât şi directori de deconcentrate. În deschiderea discuţiilor, Ponta a ţinut să felicite buna organizare a alegerilor parlamentare: "Vreau să-i felicit pe cei care au fost implicaţi în organizarea alegerilor. Aţi încheiat foarte bine acest ultim test, avem cel mai mic număr de contestaţii şi de incidente electorale. Iar dacă aţi fost acuzaţi sau dojeniţi, lăsaţi-le deoparte. Eu vă felicit". Însă, trecând la partea problematică a României, s-a adus în discuţie situaţia cu firmele de deszăpezire, care nu prea îşi fac treaba. Aici, lucrurile sunt simple, spune premierul ţării: ori îşi fac treaba, ori vor fi reziliate contractele. "Trebuie să ne îndreptăm atenţia asupra vremii, a intemperiilor. Aici sunt şi probleme, în special la contractele cu firmele pentru deszăpezire şi vreau să vă spun că nu mai trebuie să stăm pe gânduri, reziliem contractele dacă nu-şi fac treaba. Să ne dea în judecată dacă se simt neîndreptăţiţi. Vă rog să înţelegeţi că iarna abia a venit, nici gând să plece prea curând", a completat premierul.

Porţiunea Hârşova şi Ostrov, în pericol de polei

Chiar dacă judeţul nostru a fost ocolit de zăpadă, viscol sau polei, iată că următoarele zile vor aduce o schimbare: a fost anunţat cod galben de viscol şi ninsoare pentru zonele învecinate Constanţei, cum ar fi Ialomiţa, Călăraşi sau Brăila. Aici, prefectul Constanţei a ţinut să pună lucrurile în ordine încă de la bun început, în special pentru zona Hârşova - Ostrov, care se află în pericol de polei. "Problema mea este următoarea: suntem din nou favorizaţi de soartă, nu ne aflăm pe direcţia loviturii principale, dar Ialomiţa şi Călăraşi ne sunt vecini, de asemenea şi Brăila. Vreau să avem utilajele pregătite pentru că vremea rea cred că va trece şi peste Dunăre. De la Hârşova, la Ostrov, cam o treime din lăţimea judeţului cred că va fi cuprinsă de viscol", a spus prefectul Bola. Marin Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri a spus: "Avem contractele încheiate, utilajele sunt în bază, antiderapantul este în conformitate. Nu vom avea surprize. Şi aseară (duminică - n.r.) am acţionat pe A2 şi A4, cred că lucrurile sunt sub control. Lupta noastră este cu poleiul, cu zăpada este mai uşor". De asemenea, autorităţile centrale au început să dea indicaţii cu privire la perioada ce va veni, România fiind ameninţată de cod galben de zăpadă. Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a spus în cadrul Comandamentului de Iarnă faptul că de miercuri va solicita patrularea ambulanţelor pe străzi, pentru a evita cazurile de persoane decedate din cauza frigului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108