REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Judetul Constanta, sub amenintarea puhoaielor

Judetul Constanta, sub amenintarea puhoaielor

Replica API 6 decembrie 2010 | 00:00 148

Numai la noi nu se poate: refacerea digurilor, lasata de izbeliste!

Numai la noi nu se poate: refacerea digurilor, lasata de izbeliste!

Locuitorii din Ciobanu şi Gârliciu sunt îngroziţi la gândul că episodul din vară, când au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor, se poate repeta oricând, dacă autorităţile nu vor urgenta lucrările de refacere a digului de protecţie dintre cele două localităţi.

Ioan Suciu, primarul din Ciobanu, spune că din luna iulie a.c., de când digul a cedat şi apa a inundat mii de hectare de teren, autorităţile nu au mişcat un deget. "Au pierdut 5 luni să facă o expertiză tehnică de 1 milion de euro, când aceasta putea fi făcută într-o seară. Toate ministerele la care am apelat mi-au răspus că doar ANIF şi Apele Române sunt răspunzătoare de evacuarea apelor şi de refacerea digului, însă până în prezent nici un utilaj nu şi-a făcut apariţia în zonă. Oamenii sunt disperaţi. Din cauza ploilor terenurile sunt inundate din nou şi ei nu fac nimic concret. Staţiile de desecare nu au fost puse în funcţiune. În 5 luni ei se laudă că au făcut doar un deviz de lucrări sub pretextul de a repara un dig 70 de metri. În perioada lui Gheorghiu Dej amărâţii din Ciobanu şi Gârliciu au făcut digul cu cotiga cu măgari şi au cărat pământul cu targa. Acel dig a rezistat până în acest an când a fost aruncat în aer şi acum nu sunt în stare să-l repare. Domnul prefect Claudiu Palaz s-a supărat pe mine că vorbesc prea mult, dar ăsta este adevărul. A venit în urma articolelor din Replica, cu experţii de la Apele Române, să analizeze situaţia, au scris în agendă ce ar trebui să facă şi de atunci timpul a trecut. Vine zăpada şi digul o să-l repare de Paşte, când terenurile vor fi inundate în totalitate. Noi nu putem interveni cu oamenii din localitate pentru că lucrarea, chipurile, este de interes naţional", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ioan Suciu, primarul din Ciobanu. Cu toată supărarea primarului însă, banii pentru refacerea digului au fost alocaţi încă de vineri. Rămâne doar ca lucrările să şi demareze, eventual în cel mai scurt timp, aşa încât să nu se mai producă nenorociri ca cea din luna iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108