REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Judeţul Constanţa suferă de lipsa centrelor de permanenţă: ‘Să împrumute de la Timişoara centre medicale permanente, pentru că acolo sunt 17’

Judeţul Constanţa suferă de lipsa centrelor de permanenţă: ‘Să împrumute de la Timişoara centre medicale permanente, pentru că acolo sunt 17’

Replica API 21 iulie 2018 | 00:00 343

Vizită de zile mari pe litoralul românesc! Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul de Finanţe, Orlando Teodorovici, au venit în inspecţie în judeţul Constanţa. Aceştia au fost în vizită la Secţia de balneologie înfiinţată la Eforie Sud, dar şi în municipiul Constanţa, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţ “Sf. Apostol Andrei”. În cadrul conferinţei susţinută vineri, 20 iulie a.c., la Spitalul Judeţean din Constanţa s-a discutat, printre altele, şi despre centrele de permanenţă din judeţ.

Judeţul Constanţa deţine la această oră numai trei centre de permanenţă! Faptul este cu atât mai dureros pentru constănţeni, cu cât, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa, ne aflăm pe lista celor mai slab dotate judeţe la acest capitol. Reprezentanţii DSP Constanţa declarau la începutul lunii iulie a.c., că lucrurile nu sunt deloc în beneficiul constănţenilor, aceştia apelând de multe ori la numărul unic de urgenţă 112 pentru cazuri care nu ar necesita intervenţia de urgenţă.

Teoretic, unul este infiinţat la Năvodari, însă cei care au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă şi au apelat la centrul de permanenţă de acolo, au făcut cale întoarsă Reamintim situaţia de anul trecut din centrul de permanenţă din Năvodari. Atunci unitatea a fost motiv de supărare pentru localnici. Oamenii acuzau, atât pe reţelele de socializare, cât şi în sesizările către administraţia locală, faptul că nu primesc în cadrul unităţii îngrijirile de care au nevoie, că unii angajaţi le vorbeau urât sau că, în timpul zilei, erau îndrumaţi către ambulanţă sau la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, dacă nu voiau să revină la centru după ora 20.00, când vin medicii care îi pot consulta gratuit. „Este strigător la cer”, transmiteau cetăţenii.

Sosit pe litoral, ministrul Sănătăţii a deschis subiectul referitor la centrele de permanenţă care lipsesc cu desăvârşire din județul Constanța, comparând cu serviciul medical din zona de Vest a României, Timișoara având deja 17 centre permanente de acest fel. “Am sugerat să împrumute de la Timişoara centre medicale permanente, pentru că acolo sunt 17”, a adăugat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în spirit de glumă.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Doar trei Centre de permanenţă la nivelul Judeţului Constanţa: ‘Este strigător la cer’

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce papagali tampi in poza !!!
2
0
Cta nu are primar de vre.o 15 ani
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108