REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Klaus Iohannis, atacat de un deputat PNL: îl acuză că ar fi SLUGĂ a rușilor

Klaus Iohannis, atacat de un deputat PNL: îl acuză că ar fi SLUGĂ a rușilor

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 263

Discursului de marți al președintelui Klaus Iohannis despre unirea României cu Republica Moldova continuă să stârnească reacții. Iohannis spunea: „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”. Declarația a fost făcută la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, care a avut loc la București. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a avut o reacție dură după această declarație, scrie stiripesurse.ro

"În câteva zile se împlinește un an de la acest discurs pe care l-am exprimat la Marea Adunare de la Chișinău dedicată sărbătorii Centenarului Unirii Basarabiei cu România, la 27 martie (9 aprilie) 1918. Acolo, în Moldova de peste Prut, parte ruptă din trupul României am spus ceea ce simt ca Român și unionist și am expus public punctul de vedere al Partidului Național Liberal din România. PNL a susținut și va sustine Unirea, indiferent de ce spun unii cârcotași ori de alte percepții ! În rest nu există "poporul moldovean", există doar 2 țări românești împărțite de-o parte și de alta a Prutului. A vorbi de "popor moldovean", "limba moldovenească" ori "identitate moldovenească " ne aruncă în lumea tenebroasa a totalitarismului sovietic. Îmi amintesc din copilărie că pe buletinul bunicului meu, născut în Basarabia românească în 1928, comuniștii trecuseră în mod abuziv și mincinos "URSS", în loc de Regatul României. Cei care cred ca moldovenii sunt alt popor decât poporul român, sunt asemeni slugilor rușilor care au falsificat buletinele refugiaților dintre Prut și Nistru pentru a șterge cu forța conștiința noastră că suntem un singur neam românesc", a spus deputatul PNL Daniel Gheorghe pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusi americani sau altii ideea e ca ciolannis e un slugoi asta se vede de la o posta
7
2
Baiatul asta din PNl este dus rau. Sper sa nu mai apara pe liste la urmatoarele alegeri. Sa se ia de mana cu Lae. Ce rost au aceste discutii dupa un an. Si in plus, ne convine sau nu Moldova de dincolo de Prut nu se uneste cu noi ca asa vrem noi. Momentul prielnic a fost in 1991 dar s-a pierdut. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea.
3
5
Asta e pur si simplu lese-majeste! Cum sa spui asa ceva despre individul din poza, cu o asa aura in jurul ilustrei sale capatzani - uitati-va in poza...?! A, e doar un bec? Ce pacat...
5
2
Si nu numai el.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108