REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis, despre cine va fi viitorul premier: „Varianta optimă pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc“

Klaus Iohannis, despre cine va fi viitorul premier: „Varianta optimă pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc“

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 249

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Iohannis a anunțat că liderul PNL rămâne favoritul său pentru postul de la Palatul Victoria, dar după alegerile parlamentare. El a anunțat că va anunța numele noului premier după consultările cu partidele parlamentare, programate pentru miercuri.

”Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru premier (n.r. dacă Orban va fi numit premier și după alegerile parlamentare). Sunt șanse să avem un nume înainte de motivarea CCR, ele nu sunt legate. Regula e ca președintele să desemneze o persoană pe care o consideră capabilă să adune o majoritate. Eu nu fac consultări pro-formă, ci ca să aflu opiniile partidelor politice, eu voi trage o concluzie.

Eu voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partide, o majoritate se probează prin vot, nu prin calcul pe hârtie, e un singur mecanism prin care se probează.

Varianta optimă (n.r. de premier) pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc. Nu pot să mă pronunț înainte de consultări. Dacă reușesc să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare.”, a precizat Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai se stie , cotizatia e de una suta eurasi pt un vant bun din pupa !
0
0
la toti pesedeii lingai.
1
4
Belitule, ai bagat tara in criza profunda, in loc sa respecti Constitutia faci pe dictatorul, vezi Doamne ca te-a votat poporul cu 67%.Esti un slugoi al americanilor, nemtilor si tot ce e strain romanilor. Pt. romani voi ciuma galbena santeti nepasatori. Niciodata in istorie n-ati facut ceba bun pt. ei decat gargara, minciuni, puscarie la adversari. Cu asta castigati voturile spalatilor pe creier.
4
2
zdreanta psihopata hitlerista!
7
2
Cit mai e sp@ga la programarea calc umc la c@rmen dtrescu darie
0
0
Numeste-o pe cucuveaua roz.
2
2
Ca premier, Ciuca e cea mai proasta varianta. Este slab pregatit, nu stie sa vorbeasca. In primul rand nu este tehnocrat, era militar si deja era anuntat ministru.
5
0
piticu sa fac ca inamicu
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108