REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

La ceremoniile de la Ierusalim, preşedintele rus Putin n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american Pence

La ceremoniile de la Ierusalim, preşedintele rus Putin n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american Pence

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 405

Vladimir Putin, Mike Pence

Preşedintele rus, Vladimir Putin, la sosirea joi în sala unde urma să înceapă forumul dedicat comemorării victimelor Holocaustului, la Ierusalim, a dat mâna cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, dar a trecut pe lângă vicepreşedintele american Mike Pence, fără să-i întindă mâna, relatează publicaţia rusă Vzgliad, citată de Agerpres.

O înregistrare video cu acest moment a fost postată pe pagina Twitter a agenţiei de presă RIA Novosti de către jurnaliştii acestei agenţii acreditaţi pe lângă preşedinţie şi care l-au însoţit pe Putin în vizita efectuată joi în Israel.

Preşedintele rus Vladimir Putin participă joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului împreună cu alţi 40 de lideri străini, ocazie cu care a dezvelit un monument la Ierusalim în memoria victimelor blocadei Leningradului de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează o perioadă complexă, după ce Moscova a fost sancţionată de către Occident pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea (în 2014) şi susţinerea - în special militară - a rebelilor separatişti proruşi din Donbas (estul Ucrainei). În 2016, Washingtonul, în baza informaţiilor serviciilor secrete americane, a acuzat Rusia de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA din acel an. În 2019, SUA s-au retras primele din Tratatul privind Forţele Nucleare (INF) din 1987, acuzând Moscova de încălcarea prevederilor pactului. Rusia a ripostat şi şi-a suspendat participarea la INF, considerat piatra unghiulară a securităţii europene din ultimele decenii. Viitorul ultimului tratat de dezarmare strategică dintre cele două ţări, New START, care expiră anul viitor, rămâne incert.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ajungea Nastase sau Ponta presedinte ca Putin faceau,identic!Azi Romania era ca Rusia dar asta nu in plan economico-social ci doar in cel politico-administrativ!Nu scapam nici azi de baronii din primarii,consilii si prefecturi!Putin e un DICTATOR MODERN si doar ATAT
0
0
Si-a furat propriul popor impreuna cu o haita de moguli. Om fara character.
1
0
Foarte urat din partea lui.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920