REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Oil Terminal au început disponibilizările

La Oil Terminal au început disponibilizările

Replica API 14 septembrie 2012 | 00:00 255

Exclusiv: Viitorii şomeri ameninţă că vor da compania în judecată

Exclusiv: Viitorii şomeri ameninţă că vor da compania în judecată

Scandal la Oil Terminal! Angajaţii sunt supăraţi peste măsură întrucât sunt ameninţaţi de restructurare. Concedierile colective de muncă au fost deja anunţate în cadrul companiei petroliere. În această situaţie se află şi Simona Biţoiu, în vârstă de 30 de ani, angajată pe funcţia de dispecer în cadrul centrului de alarmă, de aproximativ doi ani de zile, care susţine că a primit decizia de încetare a contractului de muncă, pe data de 13 septembrie.

Printre angajaţii disperaţi că vor rămâne fără un loc de muncă în plină criză economică, se află şi Simona Biţoiu, o femeie de 30 de ani, care mărturiseşte că a rămas înmărmurită când a aflat ce o aşteaptă. Potrivit acesteia, angajarea la Oil Terminal a fost ca o mană cerească. "Dintr-un noroc m-am angajat, a avut loc o selecţie de personal printre cei cu studii superioare şi aşa am avut norocul de a ocupa un post. Astăzi, (joi - n.r.), am fost chemaţi în bază şi ni s-au pus în faţă, fără drept la replică, deciziile de încetare. Mai stau în preaviz 30 de zile. Sunt disperată, se desfiinţează posturile şi se angajează o nouă firmă de pază. Nu este corect ceea ce se întâmplă, nu consider un lucru normal să fii dat afară pentru că ai fost angajat pe timpul fostei conduceri, într-un alt regim politic, ca să mă exprim aşa", a declarat, pentru "Replica", Simona Biţoiu. Femeia relatează cum că zvonurile au început să se perinde prin ograda firmei petroliere încă din luna iulie, motiv pentru care angajaţii au încercat să ocupe un alt post. Dar şi aici, după noroc. Simona a optat pentru postul de asistent manager, dar degeaba. "Când am auzit că există pericolul să fim daţi afară, am încercat să ocup un alt post, pentru că existau disponibile la acea dată. În acest scop m-am dus la domnul Ciutureanu, să mă cunoască personal, pentru postul de asistent manager. Dumnealui mi-a spus foarte frumos că nu se ocupă de acest aspect. Alte persoane, aflate în situaţia mea, au fost distribuite pe alte posturi pentru că aveau rude, pile, relaţii. Eu ce mă fac? Chiar dacă am studii superioare sunt dată afară ca ultimul om", a mai spus angajata companiei, care va sta în preaviz încă 30 de zile. Potrivit acesteia, lucrurile nu vor rămâne aşa, fiind hotărâtă să apeleze şi la instanţa de judecată pentru a-şi face dreptate. "Am fost la avocat şi cred că luni voi intenta proces. Motivul este acela al discriminării şi nu înţeleg de ce posturile dispeceratului au fost scoase. Sunt alte interese la mijloc. Ce încredere să am eu în conducere când fratele nu ştiu cui fură cot la cot cu hoţii. Nu ştiu ce se va întâmpla, important este că voi fi dată afară. Fac parte din sistemul de pe timpul domnului Wagner şi ăsta este motivul, vor să scape de noi", a menţionat Simona Biţoiu. Noua firmă de pază deja instalată la sediul Oil Terminal, ne spune angajata companiei petroliere, este Carsium Security . Angajaţii acestei societăţi vor lua locul dispecerilor. "Sunt oameni fără studii, care vor primi un salariu de 700 de lei. Este normal să vrea să-i angajeze", a adăugat Biţoiu.

Ce spune Ciutureanu

De cealaltă parte, directorul general al Oil Terminal, Sorin Viorel Ciutureanu, spune că este vorba de o decizie a Ministerului Economiei, încă din ianuarie 2012, privind un plan de disponibilizări până la sfârşitul anului. "Facem disponibilizări cu respectarea legii şi a contractului colectiv de muncă, este vorba de o decizie dată de Ministerul Economiei, din ianuarie, în care sunt specificaţi 30 de oameni, iar noi avem 16", a declarat, pentru "Replica", Sorin Viorel Ciutureanu. De precizat că, urmare disponibilizărilor, oamenii vor primi două salarii compensatorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108