REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Tuzla, şeful de post a devenit cetăţean de onoare fiindcă a fost 3 zile primar

La Tuzla, şeful de post a devenit cetăţean de onoare fiindcă a fost 3 zile primar

Replica API 6 octombrie 2011 | 00:00 145

Scandal între Micu şi Sărăcilă:

Scandal între Micu şi Sărăcilă:

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al comunei Tuzla şefului de post Paraschiv Datcu pare să pună paie pe foc în administraţia publică locală. Unii sunt de părere că este un lucru bun, întrucât ar fi vorba despre un poliţist model, care a avut multe realizări, alţii în schimb au declarat că este o măsură nejustificată. Din acest motiv, prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a transmis o solicitare în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, pentru clarificarea motivelor care ar fi condus la acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru acest poliţist. Ieri după-amiaza, informaţia privind solicitarea prefectului încă nu ajunsese în atenţia şefului IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, acesta declarând: "Nu ştiu exact motivele pentru care a primit titlul de cetăţean de onoare, însă consider că este un titlu bine-meritat. Este un poliţist cu multe rezultate bune. El este şi primul poliţist-primar din România. În timpul revoluţiei din '89, el a fost numit primar interimar. Nu a stat mult, ci vreo 3-4 zile, după care a venit altcineva, însă nici până atunci, nici după, nu au mai fost poliţişti care să fie şi primari", ne-a declarat şeful IPJ. De precizat că poliţistul a fost făcut cetăţean de onoare la iniţiativa primarului Constantin Micu, acelaşi titlu primind şi direcoarea şcolii din localitate, Afrodita Marcoşanu, iar acest lucru a stârnit furie în rândul celorlalţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, printre care se numără şi viceprimarul Marian Sărăcilă.

Sărăcilă acuză: "Consiliul Local nu a aprobat"

"Directoarea a fraudat alegerile locale, iar poliţistul este mână în mână cu primarul Micu. Primarul a iniţiat două proiecte prin care atribuia titlul de cetăţean de onoare pentru poliţist şi pentru directoarea şcolii, însă Consiliul Local nu le-a aprobat. Primarul nu a ţinut cont de asta şi tot i-a făcut cetăţeni de onoare. Datcu este miliţian de când îl ştiu, ce merite să aibă? Că în 1995 a prins un băiat care venise să fure mere dintr-o livadă şi că a dosit dosarele la toţi borfaşii? Astea sunt meritele? A băut şi mâncat moca prin toate cârciumile, iar acum este cetăţean de onoare", ne-a declarat viceprimarul Sărăcilă. În ceea ce o priveşte pe directoarea devenită cetăţean de onoare, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar, recte inspectorul general Aliss Andreescu, nu a putut fi contactată (ca de obicei) pentru o opinie în acest sens. Facem precizarea că, de regulă, cetăţenii de onoare primesc recompense cum ar fi acelea de acordare a unor suprafeţe de teren.

Vom reveni.

D.ALBU, R.CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108