REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Lagarde: BCE nu ar putea imita deciziile Rezervei Federale a SUA

Lagarde: BCE nu ar putea imita deciziile Rezervei Federale a SUA

A.F. 5 noiembrie 2022 | 00:00 330

Banca Centrală Europeană trebuie să fie receptivă la deciziile de politică monetară ale Rezervei Federale a SUA (Fed), care influenţează pieţele globale, dar nu ar putea imita hotărârile sale, a declarat joi preşedintele BCE, Christine Lagarde, la o conferinţă în Riga, transmite Reuters.

Christine Lagarde

Rezerva Federală a SUA a majorat miercuri cu 75 de puncte de bază rata dobânzii, pentru a patra oară consecutiv, la un interval cuprins între 3,75% şi 4%, pentru a contracara inflaţia ridicată. Este cel mai ridicat nivel al dobânzii din 2008. citează Agerpres.

Preşedintele Jerome Powell a explicat că lupta contra inflaţiei va necesita o majorare a dobânzilor "mai ridicată decât s-a estimat anterior", ceea ce i-a determinat pe investitori să se aştepte la noi majorări de dobândă din partea BCE.

Dar Lagarde susţine că BCE care a majorat de asemenea cu 75 de puncte de bază rata dobânzii săptămâna trecută nu ar putea pur şi simplu imita Fed, deoarece condiţiile economice sunt diferite în cele 19 ţări din zona euro.

"Trebuie să fim receptivi la potenţialele efecte negative. Nu suntem la fel şi nu putem progresa în acelaşi ritm sau nu putem avea acelaşi diagnostic al economiilor noastre", a apreciat şeful BCE.

Totuşi, Lagarde a admis că BCE este "influenţată de consecinţele" deciziilor Fed prin intermediul pieţelor financiare şi în special prin cursul de schimb al euro, care s-a depreciat faţă de dolar joi.

"Cu siguranţă contează cursul de schimb şi trebuie să-l luăm în considerare când facem previziunile privind inflaţia", a afirmat preşedintele BCE.

Tot la reuniunea de la Riga, guvernatorul Băncii Centrale a Letoniei, Martins Kazaks, a declarat că ratele dobânzilor trebuie să crească la un nivel "mult mai ridicat" şi nu este necesară o pauză pentru aceste majorări la finalul anului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deoarece banii de pe fraieri se ea in europa cu roboru nu dupa venit si dupa cum ai credit ci cu smecheriile de doi bani ,,dobinda variabila “ si alte chestii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212