REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lansare la Bărăganu: Magdalena Neague, candidatul PSD, vorbeşte despre proiectele care au prioritate în comună

Lansare la Bărăganu: Magdalena Neague, candidatul PSD, vorbeşte despre proiectele care au prioritate în comună

Replica API 3 noiembrie 2017 | 02:27 380

Pe data de 5 noiembrie au loc alegeri parţiale în mai multe localităţi din România. În judeţul Constanţa, locuitorii din Bărăganu sunt chemaţi la urne pentru alegerea primarului. Din partea PSD candidează o femeie, soţia fostului primar, o femeie curajoasă şi despre care colegii susţin că o recomandă anii de muncă în administraţia locală. Ea a fost contabilul primăriei încă de când satele care compun în prezent comuna Bărăganu aparţineau de localitatea Mereni.

De ce şi-a asumat Magdalena Neague candidatura? Pentru că vrea să ducă mai departe proiectele începute de PSD, spune aceasta. Şi, mai spune ea, în comună s-a reuşit, până în prezent, reabilitarea şcolilor, a căminelor culturale, modernizarea dispensarelor în cele două sate care aparţin de Bărăganu. Toate, cu bani de la bugetul local. În localitate a demarat şi un proiect cu fonduri europene – reabilitarea alimentării cu apă, care este gata în proporţie de 70%, iar în 2018 va fi finalizat.

„În satul Lanurile este o mare problemă cu apa. Acest proiect era prioritate. Ne vom concentra să depunem, în funcţie de componentele de finanţare europeană, şi alte proiecte, din 2018. Ne gândim în principal la drumuri. Să facem proiectele, să le depunem, iar apoi, dacă sunt aprobate, să îşi urmeze cursul firesc. Dar important este primul pas: să le facem”, spune Magdalena Neague, care precizează că, ajutată de colegii de la PSD şi cu susţinerea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa, va reuşi.

Un alt proiect început, foarte important pentru cetăţeni, este legat de pietruirea străzilor. „Avem 10 kilometri de drum comunal de pământ. Intenţia este să îi pietruim şi pe aceştia, iar apoi să ne concentrăm pe proiecte legate de asfaltare. Am stat de vorbă cu oamenii, am mers din casă în casă, pentru ei cele mai mari probleme sunt legate de alimentarea cu apă şi drumurile”, mai spune Magdalena Neague. În paralele, a dat asigurări aceasta, se va ocupa ca dispensarele să fie dotate cu aparatură modernă, să fie aduse cadre medicale. De asemenea, propune cetăţenilor ca în curţile celor două cămine culturale din cele două sate să se amenajeze locuri de joacă, iar din 2018 să depună un proiect pentru o sală de sport lângă şcoală.

„Acestea sunt proiecte pe teremen scurt, lucruri care se pot face. Nu pot promite chestiune de care nu sunt sigură că le pot realiza. Dar, în perioada 2018-2019 vreau să identific surse de finanţare pentru cât mai multe proiecte”, a conchis Magdalena Neague, a cărei candidatură a fost lansată joi, în prezenţa colegilor săi de la PSD Constanţa.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108