REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european. „Am sprijinul altor procurori europeni“

Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european. „Am sprijinul altor procurori europeni“

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:00 1332

Primul procuror european, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru publicația N1 că slujba ei va fi să investigheze toate acele infracțiuni legate de fraudă, în special frauda financiară, în special cu banii Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că „vom investiga frauda financiară comisă împotriva bugetului UE cu daune mai mari de 10.000 Euro."

Laura Codruța Kovesi

„În general, mă voi ocupa de frauda financiară, corupția, infracțiunile cu 'guler' alb”, a spus ea, descriind noua ei slujbă care începe la 1 ianuarie 2021, în cadrul Parchetului European (EPPO).

Într-un interviu cu corespondentul european al N1, Nikola Radisic, Kovesi, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, a spus că „în calitate de procuror șef european treaba mea este să fiu sigur că iau toate măsurile administrative și organizatorice necesare pentru a începe EPPO și pentru a fi sigur că funcționează. Desigur, este o responsabilitate imensă; este o provocare uriașă, deoarece trebuie să găsim un răspuns comun pentru 22 de sisteme judiciare diferite din Europa."

"Am sprijinul altor procurori europeni. Există un procuror european din fiecare stat membru participant. Vom avea procurori europeni delegați. Deci vom fi împreună o echipă puternică. Cred că vom face o treabă foarte bună".

Ea a confirmat că slujba ei va include uciderea jurnaliștilor Daphne Galicia și Ian Kucijak.

„Aceste tipuri de cazuri se află sub jurisdicția noastră. Ar trebui să spun că infracțiunile care au fost comise după 2017 intră sub jurisdicția EPPO. De asemenea, doamna Galicia și dl Kucijak au scris mult despre aceste cazuri, au scris despre legăturile dintre politicieni, oameni de afaceri și cei care comit aceste tipuri de fraude. Au plătit cel mai mare preț pentru aceasta și sper că EPPO va face o treabă excelentă. Vom investiga toate aceste infracțiuni în mod eficient și, în acest fel, îi putem recunoaște pentru efortul lor în dezvoltarea și expunerea acestor crime", a spus ea, scrie stiripesurse.ro.

"Bineînțeles că merită. Pentru că rezultatele pe care le-am obținut, împreună cu colegii mei din România, au fost semnificative. Nu numai pentru noi în calitate de procurori, ci pentru întreaga societate", a spus Kovesi pentru N1.

Ea a adăugat că, pe baza experienței sale anterioare, birourile specializate erau excelente, deoarece se putea concentra asupra unor infracțiuni specifice, pe o problemă masivă cu corupția sau criminalitatea organizată.

„Și, în final, ai nevoie de procurori profesioniști foarte curajoși, foarte activi și foarte dedicați slujbei lor”.

Kovesi a spus că este sigură că colegii ei din Balcanii de Vest sunt procurori buni.

"Nu știu dacă sunt independenți sau nu, sau dacă li se permite să-și facă treaba sau nu. Nu pot să comentez pentru că nu știu. Dar sunt sigur că există o mulțime de procurori buni pentru că în activități anterioare am întâlnit o mulțime de procurori și judecători din acele state membre și am văzut că sunt profesioniști ", a adăugat ea.

Kovesi a confirmat că s-a întâlnit cu procurorul public din Serbia, Zagorka Dolovac, dar a adăugat că "nu a fost exact o întâlnire. Ne-am întâlnit la un seminar organizat de Banca Europeană de Investiții cu ocazia Zilei internaționale a anticorupției. Așa că am vorbit pentru o câteva minute. Și am vorbit despre provocările procurorilor.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai codruta,baga borfasimea pesedista,si nu numai,aia cu pensii si salarii speciale la bulau! sa nu se bucure de banii furati,care trebuie confiscati!
6
3
hahahahahahah
1
3
La primari se fura mult la sate la comune primari fura
4
0
Ce iti mai plac copii cruzi codruta.
8
6
kodruta,kodruta,desi nu vrei sa pari, mare sluga esti,
10
9
bai tu ai citit articolul madam se ocupa doar de fraudele cu bani europeni, uite asa ca tine sunt toti care voteaza PNL!!!
8
3
ca te-asteapta o gramada de hoti si mai ales hotul in fusta spagoveanu !!!
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108