REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liber la consumul de ETNOBOTANICE în România!

Liber la consumul de ETNOBOTANICE în România!

Replica API 19 septembrie 2018 | 00:45 998

Potrivit unei informații de pe site-ul ÎCCJ, consumul de etnobotanice în România nu se mai pedepsește.

”În data de 12 septembrie 2018 , Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis că . Această decizie devine obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României”.

”Decizia ICCJ pare șocantă la prima vedere datorită creșterii consumului de etnobotanice , în special în rândul tinerilor și chiar a minorilor . Practic orice persoană care este doar consumator de etnobotanice va putea să consume liber astfel de substanțe , fără nici o consecință de natură penală .

Considerăm că soluția ICCJ este dată pe fondul unor prevederi legale incomplete și confuze cuprinse în Legea nr 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive . Evident că prioritatea în cazul consumatorilor de etnobotanice ar trebui să o constituie asigurarea unui cadru atât legal , dar și instituțional pentru consilierea psihologică și tratamentul efectiv pentru asemenea persoane .

Dacă legiuitorul român nu va interveni legislativ urgent pentru o reglementare clară a incriminării consumului de etnobotanice , fenomenul riscă să escaladeze și să nu mai poată fi controlat . Practic în lipsa unei fapte penale nu mai pot fi dispuse măsuri de siguranță constând în obligarea la tratament medical sau obligarea la internare medicală”, mai scrie site-ul www.doseanu.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in loc sa legalizati iarba in pnm, legalizati otrava sa-si distruga toti pusti de 13 ani creieru si numai spuneti ca de la consumu de btaniza nu se comit infractiuni, de la asta se comit mult mai multe decat din cauza alcoolului, numai eu stiu zeci de persoane care au dat in cap si au ajuns ultimi talhari din cauza la astea ca nu aveau bani sa-si intretina dependenta, lasati-va in plm de vicii ca sunteti victimele sistemului
3
0
Ma si bufneste rasul, unii inca au impresia ca etnobotanicele se refera la marijuanna
4
0
Florentin,nu fumeaza nimeni frunze de nuc,dar tu sigur bei bere pana iti plange ficatul.
3
0
De cate crime in urma consumului de canabis ati auzit ? Va spun eu nici una Cate crime au fost zilnic in Romania ca urmarea consumului de alcool in 2017? va spun eu 27 pe zi ! De ce nu se interzice consumul de alcool? Pt ca este accizat? Marijuana nu da dependenta cum se tot vehiculeaza pe media,dimpotriva,este folosit ca medicament pt tratarea anumitor boli,precum epilepsie,dureri de spate,pt cei care fac chimeoterapie,scleroza multipla,glaucom ,cancer de piele,de pancreas,etc
6
0
Super tare frate, de asta suntem pe ultimele locuri din clasament. La fel si legea anti-fumat, sunt oarecum ok cu asta. Indradevar cele mai oribile lucruri ce se pot intampla pe pamant de la batai, violuti si crimee, sunt din cauza unui pachet de Kent sau Pall Mall, da nu din cauza alcoolului.... Vedeti sa legalizati din heroina cocaina.
5
1
Florentin...de cacat esti tu
0
0
Ies specii usile vol.3
4
0
25 plicu men
3
2
O sa fumez in fiecare zi.
9
3
O sa fumati frunzele de nuc in pula mea. Bagati pana nu mai puteti coaie, oricum suntem cea mai de cacat tara de pe planeta.
12
7
Alai nentule . Lav iu
9
4
Cea mai proasta decizie pe care o puteau face. Au legalizat etnobotanicele si nu au legalizat marijuana. Tara asta o sa se duca... Etnobotanicele iti fac mult rau, pe cand marijuana te linisteste
28
5
Liber la shpeish
30
5
Este absurd, total absurd ! Vor creste exponential crimele, talhariile, accidentele rutiere, etc.
16
10
Ce nu face tara ptr consumatoarea zemma zeicescu?! iaca da o lege ca sa scape zemma zeicescu de o frumoasa parnaie.
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108