REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liberalul Manea a pus contra proiectelor initiate de Mazare

Liberalul Manea a pus contra proiectelor initiate de Mazare

Replica API 12 noiembrie 2010 | 00:00 129

Consilier in opozitie

Consilier in opozitie

Ieri a avut loc şedinţa Consiliului Local Constanţa. Iniţial pe ordinea de zi, au fost trecute 31 de proiecte de hotărâri. În timpul şedinţei, unul dintre proiecte a fost retras. Este vorba despre proiectul privind modificarea HCLM nr. 447/30.07.1999 privind aprobare PUD- "Constanţa, Faleză Nord", proiect al programului de dezvoltare edilitar-urbană al municipiului Constanţa, în sensul reconfigurării edilitar-urbane şi modificării regimului de înălţime aprobat, teren în suprafaţă de 29090 mp, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa.

Pe ordinea de zi suplimentară au fost 6 proiecte de hotărâri. Şedinţa a fost deschisă cu votarea proiectului privind atribuirea şi schimbarea unei denumiri de străzi de pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanţa. Astfel strada Dr. Nicolae Bagdazar şi-a schimbat denumirea în strada Soldat Furtună Cosmin. Furtună Cosmin este unul dintre tinerii care au murit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, iar strada care îi va purta numele este strada pe care acesta a copilărit. Şedinţa a continuat apoi, fără prea mari incidente, dar cu nişte contre liberale din partea consilierului Victor Manea. Prima intervenţie pe care acesta a avut-o, a deranjat-o pe Camelia Onciu, consilier PSD. Este vorba despre hotărârea privind aprobarea concesionării prin licitaţie publică a unui spaţiu cu destinaţia de "cabinet medical" în suprafaţă de 48,30 mp. În opinia consilierului PNL, durata de concesionare a cabinetelor ar fi trebuit să fie mai mare de un an de zile. Onciu s-a opus, spunând că cei care concesionează cabinetele sunt obligaţi, prin lege, să le şi cumpere şi că procedura de vânzare este deja demarată. Consilierul PSD era de părere că procesul de vânzare se va încheia într-un an. Situaţia a fost salvată de primarul Radu Mazăre, care a susţinut că un an nu este de ajuns pentru încheierea procedurii de vânzare. În consecinţă, amendamentul lui Manea a trecut, iar perioada de concesionare a fost mărită, de la un an la 3 ani, pentru medicii care mai au mai mult de un an de practică. Nu la fel de calmă a fost situaţia când s-a ajuns la punctul 26 unde se afla proiectul privind trecerea unor imobile din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa. Consilierii locali liberali s-au opus proiectului pe motiv că în acel loc se află spaţiu verde ce urmează a fi vândut. Dacă cu puţin timp înainte Mazăre îi dăduse dreptate lui Manea, de data aceasta s-a înfuriat brusc. "Hai să votăm, că uneori are dreptate, dar alte ori bate câmpii domnul consilier Manea. Acum îl doare de spaţiul verde. Eu ştiam că liberalii impulsionează construcţiile, economia. Dar ei se opun proiectelor care stimulează economia în Constanţa. Nu-i nimic dacă nu trece. Trece data viitoare. Poate vă mobilizaţi toţi consilierii PSD şi gata", a spus primarul, puţin deranjat de absenţa unor aleşi locali. Şi nu a trecut. Poate data viitoare. S-a aprobat în şedinţă şi proiectul de hotărâre prin care firma italiană FinCoGeRo a solicitat acordul consilierilor locali pentru a putea ipoteca imobilele construite de aceasta pe unul dintre terenurile concesionate de la municipalitate, în zona Faleză Nord. "Au nevoie de ipotecă pentru a putea lua finanţare de la bancă. Noi nu pierdem nimic", a explicat Mazăre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108