REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liceul Lucian Blaga se mândreşte cu un elev de excepţie

Liceul Lucian Blaga se mândreşte cu un elev de excepţie

Replica API 28 februarie 2014 | 00:00 227

Elevul Alexandru Cătălin Todorean, din clasa a XI-a D, a reprezentat Liceul Teoretic Lucian Blaga la competiţia naţională Sci-Tech Challenge, la Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Ovidius. Timp de şase ore, alături de alţi elevi, a lucrat în echipă pentru a găsi idei creative de folosire inteligentă a resurselor energetice actuale sau viitoare pentru a îmbunătăţi sistemul de transport din Europa. Efortul său a fost răsplătit, făcând parte din echipa câştigătoare ce va reprezenta România la finala internaţională a Sci-Tech Challenge de la Londra, la McLaren Technological Centre.

Programul european Sci-Tech Challenge este organizat în zece ţări de Junior Achievement-Young Enterprise şi ExxonMobil şi încurajează elevii să-şi dezvolte abilităţi esenţiale de carieră, precum leadership, comunicare, muncă în echipă, creativitate, dar şi o mai bună înţelegere a modului în care inovaţia, tehnologia şi modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri. Competiţia, organizată pe 22 februarie la Constanţa, a atras 22 de echipe formate din câte şase elevi, care au fost implicaţi într-o experienţă interactivă pentru a rezolva o provocare reală a Europei: dezvoltarea şi funcţionarea unei reţele de transport integrată, rapidă şi eficientă, care să traverseze Europa, de la Est la Vest, începând din Rusia. "Am avut ideea unui tren care să meargă cu o viteză excepţională şi, cu toate acestea, să nu dăuneze mediului. Având la dispoziţie un timp de lucru limitat, ne-am folosit cunoştinţele şi creativitatea în a ne ilustra ideea într-o prezentare Power Point. După ce toate cele 22 de echipe şi-au prezentat ideile, juriul a ales trei echipe câştigătoare, iar membrii lor au susţinut un interviu în limba engleză. Mi-a plăcut că a fost un interviu interactiv, era un dialog continuu între mine şi interlocutor. Am avut încredere că voi reuşi să fac parte dintre câştigători. Cred că, pe lângă competenţa mea de a vorbi o limbă străină, am avut şi noroc. Nimerisem, prin tragere la sorţi, în echipa 13. Această competiţie este un pas înainte care mă va ajuta să mă decid în legătură cu viitoarea mea carieră, iar experienţa internaţională de la Londra, cu siguranţă, îmi va schimba perspectiva asupra vieţii. Sunt mândru că am reprezentat Liceul Lucian Blaga, mai ales pentru că, pe parcursul anilor, cunoştinţele mi-au sugerat să mă mut la un liceu central. Chiar se face şcoala aici, iar profesorii, da, sunt mai exigenţi, dar mie, asta imi place. Nu-mi plac oamenii care se iau după aparenţe şi cred că este mult mai important modul în care gândesc eu. Omul sfinţeste locul", a povestit zâmbind Alexandru Cătălin Todorean.

Totodată, Alexandru a mărturisit că participarea lui la această competiţie se datorează dirigintei Carmen Ţăranu, profesor de Ştiinţe Socio-Umane, care i-a remarcat ideile noi şi creative şi l-a încurajat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108