REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, partener într-un nou proiect internațional

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, partener într-un nou proiect internațional

Replica API 16 septembrie 2016 | 00:22 845

În perioada 26 septembrie 2016 - 25 septembrie 2018, Liceul Teoretic George Călinescu Constanța va fi partener în proiectul Erasmus + WIDE (Witnessing Domestic Violence and an Audit Education in the School System), acțiunea cheie: cooperare pentru inovare și parteneriate strategice.

Partenerii internaționali din acest proiect sunt: Associazione Spazio Donna Onlus din Caserta, Italia, Liceul Industrial din Sabadell, Spania, Școala Generală Ludwig van Beethoven din Casaluce, Italia, Universitatea Autonomă din Barcelona și Rețeaua de școli Dr. Costa Matos din Vila Nova de Gaia, Portugalia.

Proiectul apare în contextul în care violența domestică este în continuă creștere și poate afecta dezvoltarea fizică, psihică și emoțională a elevilor, cauzând performanțe școlare scăzute și ducând în multe cazuri la abandon școlar. Obiectivele acestui proiect sunt următoarele:

1. Realizarea unui studiu privind situația actuală a violenței domestice intrafamiliale în țările partenere și inventarierea celor mai eficiente modalități pe care școlile le folosesc pentru a aborda această problemă;

2. Crearea unui model WIDE, care să vină în sprijinul profesorilor și implicit al elevilor afectați de violența intrafamilială. Realizarea unui Ghid metodic și a instrumentelor de monitorizare și evaluare a acestui model, pentru ca ulterior, acesta să poată fi replicat și implementat și în alte instituții;

3. Formarea grupurilor de profesori din școlile partenere în vederea folosirii modelului WIDE (20 de profesori din fiecare școală participantă la proiect). Pe parcursul acestei formări, modelul WIDE va fi îmbunătățit și îmbogățit prin contribuția formabililor și a formatorilor, iar profesorii își vor perfecționa competențele psihologice, relaționale, de comunicare, metacomunicare, etc.;

4. Aplicarea în contextul școlar a modelului WIDE; diseminarea acestuia în țările partenere și nu numai prin site-ul web al proiectului și prin cel al școlilor partenere, prin materiale publicitare, broșuri informative, emailuri, etc.

„Consider că un nou proiect intrenațional la liceul nostru va fi foarte benefic, prin prisma temei abordate, de mare actualitate. Începem anul școlar sub foarte bune auspicii.”, a declarat prof. Elena Crăcea, director al Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108