REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Liderii PSD: „Dacă Zanfir Iorguş pleacă de la PDL, Cristian Radu va avea viaţă grea”

Liderii PSD: „Dacă Zanfir Iorguş pleacă de la PDL, Cristian Radu va avea viaţă grea”

Replica API 6 octombrie 2014 | 02:18 374

Fostul primar se pregăteşte să devină şef al social-democraţilor la Mangalia

Fostul primar se pregăteşte să devină şef al social-democraţilor la Mangalia

Zanfir Iorguş

Neînţelegerile dintre fostul şi actualul primar al Mangaliei au condus la o mişcare oarecum surprinzătoare în sudul litoralului. Deşi PSD a insistat ca actualul edil, Cristian Radu, să devină membru de partid, refuzul acestuia a determinat-liderii social democraţi să se reorienteze către Zanfir Iorguş. Duminică, mai mulţi social-democraţi au declarat că Iorguş devine membru PSD şi că luni, 6 octombrie 2014, acest lucru va fi „consfinţit” prin intermediul unei conferinţe de presă: „Am avut discuţii, Iorguş devine membru PSD şi preia organizaţia de la Mangalia. Va avea loc o conferinţă de presă pe această temă”.

Felix Stroe

Contactat de „Replica” de Constanţa, Zanfir Iorguş, care conduce PDL Mangalia, nu a negat că a avut întâlniri cu social-democraţii, dar nici nu a confirmat că va deveni membru al PSD. Aşadar, noaptea urmează să fie un „sfetnic bun”, iar dacă este să dăm crezare social-democraţilor, pe lângă Iorguş, şi cei 6 consilieri ai PDL vor trece la PSD, alăîturi de toată organizaţia pedelistă. Facem precizarea că, la Mangalia, conducerea PSD este asigurată, interimar, de Felix Stroe, care ar urma să se retragă din această poziţie dacă Zanfir Iorguş face marele pas. „Da, s-a negociat cu Zanfir Iorguş, există OK-ul de la preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre”, a precizat şi senatorul Nicolae Moga. Parlamentarul a dat de înţeles că, iniţial, PSD ar fi purtat discuţii cu actualul edil al Mangaliei, Cristian Radu, numai că acesta nu îşi doreşte să devină membru de partid, preferând statutul de independent susţinut de PNL. De altfel, Radu a şi câştigat alegerile locale din 2012 cu sprijin de la PNL, iar în turul doi şi cu cel al PSD. Între timp, cum PNL şi PDL au decis să formeze o alianţă, Zanfir Iorguş a început să nu se mai simtă confortabil în cadrul partidului (PDL), iar asta pentru că PNL nu dă semne că ar vrea să îl susţină pentru o eventuală candidatură în 2015, şi nici nu doreşte să îl „disciplineze” pe Cristian Radu. „Cristian Radu îi tot face plângeri penale, cei de la PNL nu îl susţin pe Zanfir Iorguş... Prin urmare, Iorguş a devenit disponibil să negocieze cu PSD. Cu consilierii pe care îi luăm de la PDL, vom forma o majoritate la nivelul Consiliului Local Mangalia, iar asta înseamnă că va urma o perioadă grea pentru Cristian Radu. Şi, de ce nu, poate că Iorguş va fi candidatul PSD la următoarele alegeri locale, dacă lucrurile se aşează cum trebuie”, a mai declarat un lider PSD, pentru „Replica” de Constanţa. Referitor la situaţia de la Mangalia, liderul judeţean al PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru a declarat, ieri: „Zanfir Iorguş nu a luat o decizie finală. Eu am înţeles că acolo sunt nişte nemulţumiri ale consilierilor, ale lui Iorguş în relaţia cu primarul… Mâine (azi – n.r.) vom avea o nouă discuţie şi sperăm să rezolvăm”.

Christian Gigi Chiru

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108