REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că sacrificarea de vieți în războiul în Ucraina „spală păcatele”

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că sacrificarea de vieți în războiul în Ucraina „spală păcatele”

Victor ROTARU 29 octombrie 2022 | 00:00 722

Șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kirill, a spus într-o predică din această duminică că sacrificiul "în îndeplinirea serviciului militar" în războiul din Ucraina "spală toate păcatele", relatează 20 Minutos citat de Rador.

"Știm că astăzi mor mulți oameni pe câmpurile de război. Biserica se roagă ca această luptă să se încheie cât mai curând posibil, pentru ca tot mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid", şi-a început Kirill predica, potrivit site-ului de ştiri rus Meduza.

"Totodată, Biserica este conștientă că dacă cineva, mișcat de simțul datoriei, de nevoia de a îndeplini un jurământ, rămâne fidel vocației sale și moare în exercițiul datoriei militare, atunci, fără îndoială, săvârșește un act care este echivalent cu un sacrificiu", a asigurat patriarhul.

Astfel, Kirill consideră că o asemenea persoană "se sacrifică pentru alții" şi că "acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis", a subliniat el.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a comparat pe cei mobilizați cu Iisus Hristos, sacrificându-se odată cu moartea lor în război.

Aceste declaraţii au loc la câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat o "mobilizare parțială" a 300.000 de rezerviști ruși pentru a lua parte la războiul din Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai mai Kiril tu dece nu esti deja pe front pentru ca voi popi asa declarati mereu,ca scopul vieti voastre aici pe pamant este dobandirea mantuiri,adica iertarea pacatelor dupa care veti ajunge in rai alaturi de cel caruia i-ati slujit,daca doar ii indemni pe alti sa devina martiri si tu refuzi mantuirea inseamna ca tu esti omul lui Satan nu al lui Dumnezeu.
1
1
Da, astfel de afirmatii au fost facute in toata istoria omenirii. Au fost demarate razboaie in numele credintei, au fost si sunt puse la cale atentate in numele unui Dumnezeu, se comit crime atroce in numele puterii divine. Doar niste inculti vor mai crede aceste afirmatii. Suntem in anul 2022, tin sa cred ca lumea a evoluat, nu mai credem in spiridusi, zmei, fantome.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108