REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Linie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Linie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Replica API 8 mai 2019 | 17:51 1041

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu sprijinul Clubulului Rotary „Cetate Tomis”. În ultimele luni, unitatea spitalicească din Medgidia a intrat într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare.

Ieri, 07 mai 2019, Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, alături de colegii de la Oklahoma City și Smoky Hill Aurora din Statele Unite ale Americii, au donat Spitalului Municipal Medgidia, în cadrul unui proiect internațional de cooperare, un aparat de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație.

La eveniment au fost prezenți: reprezentantul Rotary Internațional, Martha Maria Mocanu, fost Guvernator al Districtului 2241 România – Rep. Moldova, Mary Jane Calvey din partea Rotary Oklahoma City – SUA, președintele în exercițiu al Clubului Rotary Cetatea Tomis Constanța – Coca Tincuța Dumitru, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie dar și managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu.

În cadrul acestui proiect au fost angrenați și sponsori locali, inclusiv din municipiul Medgidia – SC STERK PLAST SRL, reprezentată la ceremonia de tăiere a panglicii de administratorul Suleyman Islambay.

Potrivit specialiștilor, cu ajutorul acestui aparat intervențiile chirugicale vor fi realizate astfel încât bolnavii se pot recupera mult mai rapid, întrucât inciziile vor fi mult mai mici decât în regim normal. Gama de operații chirurgicale care poate fi executată cu acest aparat este una extinsă, iar instruirea de rigoare a medicilor creează premize de realizare a unei serii de intervenții pentru care, în trecut, pacienții erau obligați să se trateze în unități spitalicești din Constanța sau București.

Spitalul Municipal Medgidia deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, atât din municipiul Medgidia cât şi din localităţile limitrofe, iar îmbunătățirea condițiilor sanitare a constituit o prioritate pentru actuala administrație locală, încă de la începutul mandatului. Fondurile nerambursabile atrase până în acest moment dar și parteneriatele încheiate repoziționează, încet, dar sigur, Spitalul Municipal Medgidia pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți.

Atragerea, până în prezent, a fondurilor nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vizează: renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia - peste 2 milioane de euro; reabilitarea blocului materno - fetal, 500.000 dolari; reabilitarea unității sanitare - 3,6 milioane de euro; dotare cu aparatură ultramodernă - 3 milioane de euro.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maI PROSTANE, daca e linie laparoscopica se vor gasi si doctori, invers e mai greu sau tu cu jordache si gasca lui mergeati pe ideea nu investim in spital pentru ca nu sunt doctori?
0
0
Credeti voi ca dau masonii ceva pe gratis ?! Asta este doar pentru imagine, cine stie cate contracte cu primaria au pprimit, din impozitele dublate de primar. Paine si Dapix asta place la popor si asta va da Vrabie ... mai putin cu siguranta, cuartenia si treaba bine facuta - vezi asfaltarea - in Medgidia
1
2
Bine ca avem aparate !! Si cine le va folosi? Cand ei nu opereaza o apendicita,si trimit tot la sp de urgenta cta ! Vai de capul lor!
1
2
Ce o sa faca acest mascarici de manager cu linia laparoscopica la un spital neacreditat anmcs???!!!!
1
3
Mai Vrabie , ce faci cu parcul 1 Mai unde maracinii au depasit 1 metru , concureaza cu pomii ? Sa - ti fie rusine , mincinos si laudaros !
1
3
habar nu ai ce spui, daca taceai filozof ramaneai! dute si mai da-i o limba lui iordache si gastii lui care au saracit orasul!
2
1
Linia laparoscopica este de la sine inteles ca este video ghidata, si spitalul medgidia este vai de mama lui daca nici macar un laparoscop nu-si permite, si trebuie sa fie sponsorizat!! A fost primit sa lucreze marele asistent manager pe el!!!!!
3
4
Ce, ba, faceti campanie Pro Romania? Putina jena n-aveti?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920