REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lista magazinelor din toată ţara unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Lista magazinelor din toată ţara unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Replica API 21 iunie 2022 | 20:59 10822

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a tuturor magazinelor din ţară în care pot fi folosite tichetele sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei. Astfel, la Constanța, beneficiarii ajutorului pot utiliza cardurile în mai multe magazine din oraș printre care Cora, Penny sau Profi.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început luni alimentarea cu prima tranșă în valoare de 250 de lei a tichetelor sociale oferite prin programul guvernamental "Sprijin pentru România" cu care se pot achiziționa produse alimentare și mese calde.

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite.

Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziționarea alimentelor necesare.

"Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari.

Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare", a explicat ministrul Marcel Boloș.

Potrivit procedurii, listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente

(click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

"Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări”, transmit reprezentanţii MIPE, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce caractere nepermise a continut mesajul meu ca scriu in Romana?
0
0
Nici cu lupa nu vezi sa citesti lista cu magazinele de unde pot cumpara,si de ce nu pot cumpara de unde vreau si ce alimente vreau?Eu mananc putin si vreau ceva mai de calitate,ma obligati sa achizitionez toate resturile UE,de ce?
0
2
ce alimente se pot cumpara?
3
0
Rusine sa va fie!De ce dracu ati trimis porcaria asta?????Sa ma duc unde????La hotel?????
0
1
Am intrat pe fiecare rubrica unde scrie lista magazinelor de unde se poate cumpara , si citesc acekasi sir de povesti fara a da un nume de magazin . Va bateti joc , sunteti mizerabili , sa puneti omul sa citeasca ca prostul nimic . Noroc ca am dat peste comentariile oamenilor . Sunt din Brasov , sa dau o fuga pana la Cora in alt oras ? RUSINE !
1
0
Unde se poate cumpara ? La Penny nu primesc ..
0
0
Sa extindeti lista cu magazine mai recunoscute
0
0
Rusine sa le fie....pai un om cu o pensie de 1500 lei se duce la adresa manince pizza sau KFC? bataie de joc la adresa batranilor care acum trebuie sa alerge la magazinele care accepta aceste carduri.credeti ca un batran cu o pensie mica cumpara altceva decat mancare?Ma intreb ce face mamaie din satul x unde nu sunt KFC sau MC DONALDS? RUSINE ,cei nevoiasi nu merita atata umilinta
1
0
Ce bine ca mie nu prea imi place munca si ma incadrez cine munceste e p***t
0
0
or sa vina mai incolo. nu vedeti ca isi bat joc de noi cu ajutorul. asa fac si cu combustibilul, ii scadem pretul, dar cand?
0
0
dar de ce doar la Profi, Penny si Cora? de ce banii astia nu merg si in alte locuri?
0
0
Guvernantilor va cacati atat pe voi pentru 125 de lei pe luna pentru pensionari saraci,o mica parte din bani care iau platit oricum toti romani si saraci si bogati prin marirea preturilor,ce inseamna asta ma:bani cheltuiti pe carduri si magazine agreate,cand puteati sa includeti bani astia direct in cuponul de pensie in baza unei legi date de parlamentari PNL--PSD--UDMR sau O.G;asta in timp ce pentru uni bugetari mariti salariile cu mii de lei pe luna printro lege data tacit"asha cum spuneti voi",adica fara prea multe discutii.
1
0
De ce nu si la Carrefour, Kaufland, Lidl?
1
1
si cardurile cand vin?
0
0
250 am dat pe o pereche de sosete pla mea sunt un t***n proxenet din cernavoda ma cheama piron madalin sami bag pla in copiii mei
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108