REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Litoralul, PLIN OCHI de turişti. Din păcate, marea şi-a luat din nou tributul!

Litoralul, PLIN OCHI de turişti. Din păcate, marea şi-a luat din nou tributul!

Replica API 15 august 2016 | 23:16 249

Turiştii sosiţi la mare s-au putut bucura în week-end de temperaturi numai bune pentru plajă. Dovadă au fost plajele din staţiunile litoralului românesc, terasele pline, străzile aşijderea. Circa 200 de mii de turişti au fost „contabilizaţi” în acest week-end pe litoral, iar vacanţa nu s-a încheiat încă, având în vedere sărbătoarea de azi.

Din nefericire, în acest week-end s-au înregistrat şi decese prin înec, pentru că turiştii au ignorat steagurile arborate de salvamari. În cursul zilei de sâmbătă, mai multe persoane au fost salvate din apele mării la limită, însă pentru doi bărbați nu s-a mai putut face nimic, în ciuda manevrelor de resuscitare ei fiind declarați decedați.

La Saturn, înzona plajei Cerna, un bărbat a fost scos din apele mării în stop cardiorespirator. Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța au încercat să îl readucă la viață, însă în zadar. Bărbatul de 49 de ani, din Galați, a fost declarat decedat.

Un alt bărbat, de 56 de ani, a fost scos din apele mării la Jupiter, dar și în cazul acestuia cadrele medicale nu au mai putut face altceva decât să-i declare decesul.

Tot sâmbătă, doi tineri care erau în pericol au fost scoși din mare de salvamarii care acționează pe plaja din Mamaia. Cei doi, o fată și un băiat, au solicitat celor prezenți să nu îi filmeze pentru că... sunt "persoane publice". Ca fapt divers, cele două persoane publice ar fi trebuit să țină cont, în aventura lor în valurile mării, că pe plajă salvamarii au arborat steagul galben, care semnifică faptul că marea este agitată, iar scăldatul este permis doar înotătorilor experimentați. La puţin timp după incidentul cu cei doi tineri, tot în Mamaia, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță au fost solicitate, în zona hotelului Meridian, pentru o femeie înecată. Aceasta a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108