REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liviu Dragnea, urmărit penal de procurorii DNA

Liviu Dragnea, urmărit penal de procurorii DNA

Replica API 14 noiembrie 2017 | 00:15 202

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcția Națională Anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, anunță DNA, conform agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar, mai sunt urmărite penal alte 8 persoane pentru fapte similare.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

"Suspectul Liviu Dragnea, președinte al CJ Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", susțin procurorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Increngatura infractionala din care au facut parte si Nicusor drenatul , tataroaica cu burka siriana si acest golan dragnea , se cam destrama...
1
0
Am inteles, ai pasarica prietene. Smecher de tastatura intre 4 pereti
0
0
Iar te lauzi prin oras ca mai secat la boase si ca taragaotul meu este mai dulce decat mierea si sa ti familia in cardan.
1
0
ala care a zis mai jos sa o "sugem grav", nu lasi si tu tovarase un numar de telefon sa ne intalnim prin faleza nord? vreau sa facem cunostiinta sa vedem daca ne intelegem.
3
2
nu face puscarie , sa ma pis pe KOvesi , curand i se face de petrecanie lui KOvesi !! curand javra
2
10
Nu mai fraiere, o suge ma-ta si cu tine, cacat avortat ce esti!
6
2
De ce nu-si da demisia si nu-si demonstreaza Dragnea nevinovatia daca sustine ca e nevinovat oare?
11
2
Sugeti o grav.
3
12
Hotul hotilor in fruntea parlamentului de hoti alesi de un popor devenit hot, partas. Hotii smecheri in parlament condusi de tariCeanu iar prostii hotilor sunt pregatiti sa-i mai voteze inca odata. Euro azi 4.7 maine cat? Traiasca alde pnl psd frati in hotie ...
8
3
tristetea l.a cuprins pe infractorul dragnea intra cu cu familionul la rahova
8
3
poate si scapam de el o data pentru totdeauna, 10 ani cu executare sa nu mai auzim de milogul asta niciodata
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108