REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Localnicii din Kogălniceanu vor beneficia de consultaţii şi analize medicale GRATUITE

Localnicii din Kogălniceanu vor beneficia de consultaţii şi analize medicale GRATUITE

Replica API 1 martie 2016 | 00:16 603

Demers

Demers

Locuitorii din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea parte de consultaţii medicale de specialitate. O echipa formată din 40 de medici specialişti, medici rezidenţi şi studenţi medicinişti se deplasează în perioada 5-6 martie în localitatea Mihail Kogălniceanu, la Centrul Social Sibioara pentru a oferi servicii medicale primare în zonă. Scopul caravanei este de a acorda o şansă la un consult medical de specialitate localnicilor care nu au acces la servicii medicale primare. Medicii voluntari ai caravanei vor acoperi următoarele specialităţi: medicină internă,cardiologie, nefrologie, gastroenterologie, radiologie, ginecologie, oftalmologie, pediatrie. Toate investigaţiile oferite în cadrul caravanei sunt gratuite.

Printre acestea se numără: recoltarea de sânge prin punctie venoasă (cu ajutorul unui echipaj mobil al unui laborator de analize), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală şi examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări şi scrisoare medicală. Caravana se desfăşoară sub egida Societăţii Române de Medicină Internă şi în colaborare cu Clinică de Nefrologie a Institutului Clinic Fundeni. Asociaţia Caravana cu Medici este o asociaţie fondată de 4 medici rezidenţi, ce reuneşte astăzi o reţea de 240 de medici şi studenţi voluntari. Misiunea noastră este să realizăm un model şi o reţea naţională prin intermediul cărora medicii să acorde periodic îngrijiri medicale în locurile defavorizate din punct de vedere socio-economic.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108