REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Dobrogea: Munţii Măcinului

Locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Dobrogea: Munţii Măcinului

Replica API 8 ianuarie 2020 | 00:00 713

De obicei, cei care merg în nordul Dobrogei o fac pentru a face plajă, pentru pescuitul pe brațele Dunării sau drumeții prin Deltă. Puţin sunt cei care ştiu că în nordul Dobrogei există una dintre cele mai senzaţionale rezervaţii naturale din România: Parcul Naţional Munţii Măcinului. În ultima perioadă, datorită condițiilor meteo favorabile, zăpada s-a așternut pe crestele vechilor munți, spre bucuria turiștilor și a localnicilor.

Munţii Măcinului au o deosebită importanţă între munţii ţării, fiind cei mai vechi munţi din România. Parcul Naţional Munţii Măcinului, a fost declarat Rezervaţie a Biosferei în anul 1998. Conform specialiștilor, vremea va fi favorabilă drumețiilor în zilele următoare pentru cei care doresc să facă o escapadă în natură. Temperaturile sunt specifice perioadei din calendar, maximele fiind de 6 grade Celsius. Astfel cei care doresc să se aventureze pe unul din traseele din Parcul Național Munții Măcinului sau doar să fotografieze peisaje memorabile o pot face cu ușurință. Liniștea asternută după viscol, furtună sau ploaie în această zonă, te încarcă cu energie. Parcul oferă persoanelor iubitoare de natură posibilitatea de drumeţii, trasee la picior, trasee ecvestre sau chiar cu bicicleta. Cele doisprezece trasee marcate din Munții Măcinului sunt: traseul tematic Poveștile Măcinului, traseul tematic Niculițel, traseul Dealul Consul - Florești, traseul Troesmis, traseul Cocoș - Sarica, traseul Ţuţuiatu, traseul Dealul cu Drum, traseul Cozluk, traseul Valea Vinului, traseul Vârful Crapcea, traseul Culmea Pricopanului și traseul tematic Valea Jijilei.

Tarifele percepute de autoritățile locale în ceea ce privește Parcul Național Munții Măcinului sunt: tarif de intrare în parc pe traseele marcate fără solicitare ghidare - 6 lei/persoană, tarif de intrare în parc pe traseele marcate fără solicitare ghidare abonament 3 zile - 12 lei/persoană, tarif campare în locurile special amenajate în perimetrul PNMM, SPA Măcin - Niculiţel, SCI Munţii Măcin – 6 lei/noapte, tarif turism ecvestru – 30 lei/persoană/oră, traseu ecvestru complet – 100 lei/persoană sau excursii cu ghid (pentru grupuri de maxim 15 pers.) – 110 lei/grup.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e un miracol ca stejarul din poza a scapat de drujba, prin alte sate au taiat noaptea si plopii de pe marginea soselei.
0
0
Plin de braconieri, fura vanat sa aiba ce sa manance!
2
0
sa dus tot farmecul. unde platesti?
0
0
cu armin van burren ca altfel habar nu aveati voi de locul asta... gata, ati terminat toate subiectele si ati facut si voi articol cu muntii macinului... sunt tare curios daca alea sunt pozele voastre sau si pe astea le ati imprumutat.... vai de capul vostru de ziaristii booli
4
1
La ce javre frecventeaza siteul asta, cu invitatia voastra o sa distrugeti si muntii Macin
9
3
Cine face traseul Constanta-Macin-Galati are parte de privelisti deosebite, podisul Dobrogei si Muntii Macinului.Si nu uitati Cheile Dobrogei care sunt interesante si unice.Si multe alte locuri minunate se gasesc si in Dobrogea.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108