REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Loretta Sanchez: Marea Neagră este o zonă foarte importantă pentru SUA

Loretta Sanchez: Marea Neagră este o zonă foarte importantă pentru SUA

Replica API 2 iulie 2014 | 00:00 133

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare a Americii, în vizită la Constanţa

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare a Americii, în vizită la Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a avut parte, marţi, de vizita unui oaspete de prestigiu. Vicepreşedintele Comisiei de Apărare a SUA, Loretta Sanchez, a efectuat o inspecţie la Marea Neagră. În scopul obţinerii informaţiilor din regiune, fie că este vorba de tensiunile din Ucraina, în special din Crimeea, fie că este vorba de situaţia soldaţilor americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu sau chiar de aspectele economice din Portul Constanţa, Sanchez s-a declarat mulţumită de primirea de care a avut parte în România şi nu a ezitat să laude parteneriatul româno-american.

"Eu reprezint ţinutul Orange County, din California, în apropiere de Los Angeles, unde avem unul dintre cele mai mari porturi din lume, Long Beach Los Angeles. Aşadar, noi ştim cât de important este un port pentru o ţară pentru economie şi pentru populaţie. Sunt foarte nerăbdătoare să văd ceea ce este aici, autorităţile portuare şi, desigur, biroul primarului. Sunt nerăbdătoare să văd acest important punct strategic la Marea Neagră. Marea Neagră este o zonă foarte importantă pentru noi, geopolitic vorbind, pentru SUA. România este unul dintre cei mai buni aliaţi aici, în această parte a lumii. Vin acum de la baza militară, pe care poporul român, în graţia lui, ne-a permis să o amplasăm. Mi-am vizitat trupele, puşcaşii marini, armata SUA, care merge în Afganistan sau Irak şi să mulţumesc din nou poporului român pentru că ne-a permis un astfel de parteneriat. Astăzi, ni se întrezăreşte oportunitatea economică pe care o putem face împreună, în acest port, cât şi cea strategică, de a proteja Marea Neagră, pentru toţi oamenii", a declarat Sanchez, la sediul APC, care a comentat şi situaţia cu care se confruntă, în prezent, Portul Constanţa.

În contextul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, doreşte obţinerea a încă 13% din acţiunile Portului, congresswoman american a ezitat să ofere un răspuns ferm, întrucât, în SUA, există toate formele de administrare, fie de stat, fie privat. "Sincer, nu cunosc detaliile. Este dificil pentru mine să spun dacă e bine sau nu. Ştiu că, în California, de unde provin, avem structuri diferite, unele funcţionează mai bine în administrare privată, altele mai bine administrate de stat şi altele mai bine în parteneriat privat, deci sper că soluţia aici este cea corectă pentru oameni, nu doar pentru oraş sau pentru ţară", a precizat Sanchez. Congresswoman american în ultimii 18 ani, activitatea lui Sanchez s-a desfăşurat nu doar în jurul domeniului Apărării, ci a activat şi în domeniul porturilor, fiind obiectivele principale de fiecare dată când desfăşoară vizite de lucru. "Sunt de 18 ani în Congresul american, unde am activat în domeniul Securităţii. În ţara mea, când democraţii controlau Congresul, am fost preşedintele comitetului maritim, adică m-am ocupat de porturi şi, prin urmare, sunt mereu interesată când merg într-o anume ţară să vizitez porturile şi eficienţa care are loc acolo. Sunt interesată, în principiu, de porturi. În al doilea rând, în calitate de vicepreşedinte al comitetului de Apărare, este datoria mea să-mi vizitez trupele şi acele locuri ale aliaţilor, să mă asigur că totul se desfăşoară în regulă. Această ţară este foarte importantă pentru SUA, este respectată ca atare. Apreciem ajutorul care ne-a fost acordat în nenumărate rânduri, fie că este vorba de trupe din Afganistan, fie că este vorba de retragerea lor din teatrele de operaţiuni. Este datoria mea să înţeleg, având în vedere şi ce se întâmplă în Ucraina, care sunt soluţiile", a menţionat Sanchez.

Oficialul american a vizitat Mihail Kogălniceanu, unde a discutat cu soldaţii americani şi a servit masa cu cei 19 californieni staţionaţi în bază. Sanchez a fost însoţită în Portul Constanţa de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Istvan Zoltan, secretarul general al TRACECA, Maria Magdalena Grigore, conducerea CN APM SA Constanţa, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Portul Constanţa. Ulterior, a vizitat bordul navei "Anghel Saligny".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108