REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Loturile pentru tineri, cu dedicatie pentru patroni si copiii de bani-gata

Loturile pentru tineri, cu dedicatie pentru patroni si copiii de bani-gata

Replica API 1 decembrie 2010 | 00:00 172

Ce "mangle" face Iordache la Medgidia:

Ce "mangle" face Iordache la Medgidia:

Ancheta în cazul suspiciunii de fraudă cu privire la acordarea de către Primăria Medgidia a 80 de loturi de teren în folosinţă gratuită tinerilor pentru construirea de locuinţe bate pasul pe loc. În luna septembrie a acestui an, Daniela Vasile, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Medgidia a făcut o sesizare către primărie în care menţiona faptul că există suspiciuni de încălcare a criteriilor de atribuire a acestor loturi de teren. Răspunsul oficial al instituţiei condusă de liberalul Marian Iordache a fost unul previzibil, anume că lista beneficiarilor a fost făcută publică, însă nu se pot acorda detalii cu privire la conţinutul dosarelor persoanelor în cauză.

Preşedintele organizaţiei de tineret a înaintat plângerea mai departe către Poliţia Municipiului Medgidia, cerând verificarea documentaţiei depusă de către anumite persoane din respectiva listă. De mai bine de o lună, Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Medgidia, în cercetarea căruia a ajuns dosarul, face anchetă însă fără nici un rezultat preliminar. Comisarul-şef Vasile Dogaru, şeful Poliţiei Medgidia nu a dorit să facă nici un comentariu cu privire la caz. "Cunosc de existenţa sesizării, însă le-am declinat spre cercetare către Biroul de Investigare a Fraudelor. Nu vreau să mă pronunţ în nici un fel ca să nu las loc de interpretări", a fost singura declaraţie a acestuia pentru "Replica" de Constanţa. Explicaţia posibilă pentru stagnarea anchetei vine chiar de respectivul birou unde, din păcate, singura persoană indicată să furnizeze detalii, anume comisarul-şef Dorin Iordache, se află în concediu medical, urmând să revină în curând. "Nu am pe cine altcineva să vă dau în birou, nu este nimeni", a indicat ofiţerul de serviciu de la centrala Poliţiei Medgidia. Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Medgidia dă câteva exemple de nume aflate pe lista celor care au obţinut loturile şi care nu sunt conforme cu legea, în opinia PDL. Este vorba despre Cornel Borcan, despre care se spune că este fostul ginere al primarului de la Mircea Vodă. Potrivit Danielei Vasile, părinţii lui Cornel Borcan ar avea, în prezent o "cârciumă" în cartierul Oraşul Nou. Mihai Despa "este fiul unei angajate din Primăria Medgidia", Ergivan Memet este "un patron ce are un număr de maxi-taxi în oraş, cele cu număr de înmatriculare ERG şi are peste 35 de ani" (nume care, într-adevăr, este găsit în acţionariatul societăţii Aigean Import-Export din Medgidia, cu profil de transporturi), Cornel Samson "cred că este rudă cu Samson de la Fruvimed, oricum copil de bani-gata", iar Selvim Husein este nepoata consilierului primarului pe problemele romilor, Husein. Pe de altă parte, cetăţenii din Medgidia s-au arătat revoltaţi cu privire la aceste fapte, susţinând cele afirmate de către Daniela Vasile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108