REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Lovitură de teatru la Mangalia: Filimon merge pe mâna lui Palaz pe tema căldurii

Lovitură de teatru la Mangalia: Filimon merge pe mâna lui Palaz pe tema căldurii

Replica API 22 februarie 2012 | 00:00 93

Furnizarea căldurii se va face conform soluţiei oferite de Palaz

Furnizarea căldurii se va face conform soluţiei oferite de Palaz

La Prefectura Constanţa a avut loc, ieri, o nouă conferinţă de presă, la care au participat, pe lângă prefectul Claudiu Palaz, doi reprezentanţi ai administraţiei publice din Mangalia: Constantin Filimon şi Ion Mincă. Subiectul a fost acelaşi, furnizarea sau nefurnizarea agentului termic, însă, de această dată, discuţiile s-au purtat într-un mod ceva mai optimist. Chiar dacă mai este o săptămână şi vine primăvara, apoi încă o lună până se va mai încălzi şi nu va mai fi nevoie de nici un agent termic, la Mangalia încă se mai dezbate problema furnizării căldurii, chiar dacă oamenii au îndurat geruri cumplite. "Toată lumea ţipă, dar soluţii nu sunt la ora asta. Văd că jocurile continuă şi iar încep luptele politice pentru putere, în ceea ce înseamnă desemnarea candidatului pentru Primăria Mangalia. Nu este corect faţă de cetăţeni. La ora aceasta, lucrurile nu se fac prin negocieri politice ci pe spatele cetăţenilor, drept pentru care am luat legătura cu Filimon de dimineaţă, dânsul m-a sunat şi mi-a spus că, dacă capul lui este moneda de schimb pentru căldura din Mangalia, va proceda în consecinţă", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Solidar cu cetăţenii

Constantin Filimon, prezent şi el la conferinţa organizată de prefect, a declarat că a trimis o notificare firmei de termoficare prin care a anunţat că suspendă rezilierea contractului, pentru ca societatea să poată începe furnizarea agentului termic. "Atâta timp cât am încercat, timp de o săptămână, să rezolvăm problema cetăţenilor, aşa cum am ajuns, la un moment dat, la o concluzie, cu consilierii locali, şi nu s-a reuşit, mi s-a părut corect să fiu solidar cu cetăţenii, cu necazurile şi cu problemele acestora, mergând şi pe varianta a doua, propusă de prefect. Astfel, azi dimineaţă (ieri dimineaţă n.r.) l-am sunat pe prefect, apoi am revenit asupra notificării făcută către Callatis Therm, în aşa fel încât banii alocaţi de Guvern să ajungă către această societate. Urmează să vedem dacă acum îşi vor face datoria. La ora 9.00 mi-am depus demisia, sperând că acest lucru va rezolva problema. Nu am avut nici o problemă în a-mi păstra scaunul şi funcţia cu orice preţ", a declarat Filimon. "Din vară încolo, cei care vor veni şi vor fi consilieri locali şi vor forma noua administraţie publică, să facă ce doresc domniile lor. Dacă vor să continue cu Callatis Therm, cu această societate care nu a fost în stare să producă şi să furnizeze agentul termic, e problema celor care vor veni. Au timp până în iarnă să rezolve problemele legal şi cum vor ei", a mai precizat Constantin Filimon. În concluzie, s-a ajuns la soluţia prezentată de prefectul Palaz în urmă cu o săptămână, iar Mangalia va avea căldură timp de 12 ore pe zi, pe un interval fix de 2 săptămâni.

Ion Mincă, repus pe funcţie, graţie lui Filimon

Numai că un sentiment de deja-vu a cuprins întreaga sală de conferinţe, în momentul în care prefectul a anunţat că fostul a devenit actualul viceprimar, în persoana lui Ion Mincă. "Ceea ce mă interesează pe mine, având primărie fără viceprimar, după demisia lui Filimon, sunt nevoit, ca prefect, să asigur continuitatea acestei administraţii publice, drept pentru care am notificat hotărârea prin care a fost eliberat din funcţie Ion Mincă şi am înaintat acţiune către instanţă. Suspendându-se hotărârea de eliberare a lui Mincă din funcţie, la ora aceasta dumnealui a devenit viceprimar. (...) Banii sunt deja în cont şi sunt viraţi către Callatis Therm. Mai departe, jocurile politice de la Mangalia nu mă interesează. Din discuţiile cu directoarea de la Callatis Therm, prima cisternă a fost deja încărcată cu 50 de tone de combustibil, iar din această seară (aseară n.r.), la Mangalia va fi căldură", a mai precizat prefectul Constanţei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108