REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Lucrarea de deviere a conductei de transport ţiţei Constanţa-Piteşti, contestată de Talpac şi Apostolescu

Lucrarea de deviere a conductei de transport ţiţei Constanţa-Piteşti, contestată de Talpac şi Apostolescu

Replica API 4 iunie 2011 | 00:00 292

Bătaie pe un super-contract

Bătaie pe un super-contract

Granzii petrolului se bat pentru lucrările de înlocuire a ţevilor de ţiţei. Mai multe firme s-au "duelat" în oferte pentru un contract gras ce viza înlocuirea şi devierea conductelor de ţitei pe ruta Constanţa-Prahova. Licitaţia organizată de SC Conpet SA, operatorul sistemului naţional de transport al produselor petroliere, al cărui acţionar majoritar este Ministerul Economiei, s-a finalizat cu o serie de contestaţii din partea firmelor eliminate din cursă.

Aşadar, două firme au contestat la finele anului 2010 rezultatul licitaţiei de atribuire a lucrărilor de înlocuire şi deviere a conductelor de ţiţei pe ruta Constanţa-Piteşti, secţiunile Constanţa-Poarta Albă-Mircea Vodă-C1, C2-C3 şi Bărăganu-Dragoş Vodă, pe tronsoane, în lungime totală 13.200 m. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a stabilit că se impune reevaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a lucrărilor şi a dat câştig de cauză firmelor Talpac S.R.L, administrată de Gheorghe Talpac, şi S.C. Pegamon S.A., cu sediul în Ploieşti, controlată de Mircea Apostolescu. Trebuie menţionat faptul că autoritatea contractantă, a atribuit iniţial, în urma licitaţiei, lucrările firmelor asociate S.C. Inspet S.A. şi S.C Petrostar S.A. Decizia luată pe data de 13 ianuarie 2011 de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost însă aceea de a admitere contestaţiile firmelor Talpac şi Pegamon în contradictoriu cu Conpet, societate controlată de Dorin Tudora. Această decizie a mai obligat autoritatea contractantă, Conpet S.A., să reevalueze ofertele depuse în cadrul procedurii de atribuire şi să "respecte legislaţia în materia achiziţiilor publice şi a prevederilor documentaţiei de atribuire".

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108