REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

LUCRĂTURĂ de MAFIOȚI în portul Constanța: cum au vrut să facă nevăzute două containere cu deșeuri periculoase

LUCRĂTURĂ de MAFIOȚI în portul Constanța: cum au vrut să facă nevăzute două containere cu deșeuri periculoase

Replica API 3 martie 2020 | 23:39 558

Cercetările în cazul navei sosite în portul Constanța, la mijlocul lunii februarie, au continuat, astfel că alte două containere au ieșit la iveală. Acestea sosiseră cu un vapor, în decembrie, însă deșeurile găsite în interior depășesc orice prag al imaginației. Este vorba inclusiv de prezervative folosite și vibratoare uzate. Se pare că administratorii firmei pentru care sosise transportul au încercat să facă în așa fel încât să li se piardă urma deșeurilor.

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019.

Astfel, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat un control fizic asupra mărfurilor din containere. S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile. Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor. După efectuarea controlului, produsele au fost reintroduse în containere pentru a fi expediate în țara de origine. De asemenea, în prezent, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Gărzii de Mediu București și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor București, desfășoară activități de verificare fizică a unor containere pline cu același tip de deșeuri în terminalul de containere Chitila, județul Ilfov.

În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: ALERTĂ NAȚIONALĂ! BOMBĂ TOXICĂ cu DEDICAȚIE pentru ROMÂNIA, în Portul Constanța!

BOMBA TOXICĂ TICĂIE la Constanța! URMĂRILE pot fi DEZASTRUOASE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezinformarea opiniei publice este la ea acasa este vorba de Constanta sud Agigea si nu de Constanta.Publicati titlul corect al stirii. Sunt doua puncte diferite daca nu stiati.
0
0
ca gunoaiele au venit la schimb cu averile pesedistilor !!! Muie cu cacat !!!
4
1
Gunoaiele astea vin la schimb cu lemnul,gazele,petrolul,marmura,aurul si multe altele care iau drumul Occidentului!Avantaj ei!Pe vremea comunismului faceam afaceri cu sovieticii,noi la dadeam graul si ei in schimb ne luau porumbul!
5
0
macaronarii aveau in gand sa ridice everestul gunoaielor la navodari ca recompensa ca le-am dat distributia energiei elecrice,enel,eon
8
2
Ati prins 10 la suta din ce a intrat pana acum ?
6
0
Mai bine mai tarziu decat niciodata,pentru ca magariile astea nu au inceput anul asta si vigilenta politia de frontiera i-a si prins pe"oameni astia de afaceri cu firme import--export",macar gunoaiele fara acte sa le opreasca daca pt.adevarata marfa acolo unde sunt milioanele de euro inca nu fac sau nu pot sa faca nimic.
7
0
Fara un om al locului numani nu pote face o magarie.
6
0
intrebati vamesitzele daca se mai pot refolosi bibratoarele si dildourile.Eu zic ca da.Parerea mea
5
2
Ne am repatrial bunurile! Sa vedeti cum se castiga banii "afara", ca va duceti ca prostii la scoala si nu sunteti zidari, bombardieri si printese! Cu astea construiti drumuri, autostrazi etc!
4
3
Pe.bune am ajuns sa bagam in tara asta nu doar gunoiul altora cat si mizeria morala a acestora. Tara de doi bani. Daca nu era acest procuror mai dormeau mult pe ei functionarii grasi
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212