REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lufthansa ar putea fi interesată de Alitalia, după ce a preluat Air Berlin

Lufthansa ar putea fi interesată de Alitalia, după ce a preluat Air Berlin

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:00 224

Șeful Lufthansa, Carsten Spohr, a afirmat joi că operatorul aerian german ar putea fi interesat de preluarea Alitalia numai dacă va fi posibil să o ia de la început cu firma italiană, transmit DPA, Reuters și ANSA, citate de Agerpres.

"Dacă va exista o șansă de creare a unei noi Alitalia, Lufthansa, în poziția de cea mai mare companie aeriană din Europa, va fi cu siguranță interesată să negocieze", a declarat Sporhr.

Acesta a adăugat: "Italia este o piață importantă pentru noi. Dar Alitalia, așa cum este astăzi, nu este un subiect".

La începutul lunii mai, acționarii Alitalia au votat în unanimitate plasarea companiei sub administrare specială. Conform legislației italiene, Guvernul va trebui să furnizeze fonduri pentru a menține operațiunile și va numi supervizori care să redreseze compania sau să ceară lichidarea ei. Administratorii vor prelua afacerea și vor prezenta o nouă strategie care ar putea include vânzarea de active, reducerea operațiunilor și a numărului de locuri de muncă. Strategia ar urmări să facă viabilă compania în următorii doi ani.

Lufthansa și-a consolidat joi poziția de lider pe piața aviației achiziționând părți importante din rivala Air Berlin, pentru 210 milioane de euro (249 milioane de dolari).

Lufthansa intenționează să folosească activele Air Berlin pentru a-și extinde rapid subsidiara low-cost Eurowings.

Joi, la Bursa de la Frankfurt, acțiunile Lufthansa au urcat cu peste 3%, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 17 ani.

Lufthansa va prelua 81 de avioane de la Air Berlin, aproximativ jumătate din flota companiei, și va angaja 3.000 din angajații săi. De asemenea, va prelua și divizia Niki a Air Berlin și compania sa regională LG Walter.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108