REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Lupta pentru şefia Gărzii de Coastă se duce din tranşeele PDL şi PSD

Lupta pentru şefia Gărzii de Coastă se duce din tranşeele PDL şi PSD

Replica API 11 ianuarie 2012 | 00:00 364

Radu şi Rogojeanu sunt marii favoriţi, Făină Gagoş a renunţat în speranţa unei funcţii în UNPR

Radu şi Rogojeanu sunt marii favoriţi, Făină Gagoş a renunţat în speranţa unei funcţii în UNPR

Cu o săptămână înainte de concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Gărzii de Coastă Constanţa, de pe 17 ianuarie, nu există certitudinea unui câştigător. Principalii favoriţi sunt actualul şef interimar, comisarul şef Dumitru Radu, şi comisarul şef Cristian Rogojeanu, fostul şef al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Constanţa. Alături de cei doi, se mai află în cursă şi actualii adjuncţi interimari de la Garda de Coastă: comisarii şefi Marin Dincă, Cristian Tomşa şi Leontin Cezar.

Marea surpriză o reprezintă însă retragerea din cursă a fostului şef de la IJPF Constanţa, comisarul şef Dumitru Făină Gagoş. Potrivit unor surse din MAI, Gagoş a decis că e mai bine să renunţe la munca de poliţie, chiar dacă, în urmă cu o lună- două, efectua un "lobby" extrem de straniu prin presa din Constanţa, menit să-i coafeze imaginea în perspectiva concursului. Făină Gagoş este în prezent consilierul secretarului de stat din MAI Gheorghe Emacu, chiar dacă postul nu are nici în clin, nici în mânecă cu pregătirea sa dar, vorba clasicului Caragiale, luptă, şi dă-i, şi luptă pentru o funcţie, o demnitate, ceva, ce-o pica din partea UNPR. Practic, comisarul şef Dumitru Făină Gagoş s-a înrolat în pestriţa armată a UNPR, din partea căreia speră acum să acceadă, pe viitor, la o funcţie mai bună, dar şi mai comodă decât cea de şef al Gărzii de Coastă. Din informaţiile noastre, Făină beneficiază în acest sens de un sprijin serios şi din partea lui Aurelian Bondrea, un apropiat al lui Gabriel Oprea, graţie căruia fenomenul "Spiru Haret", atât de hulit la un moment dat, a devenit una din "armele" de bază ale UNPR. Şi pentru că am adus vorba despre UNPR, sursele noastre din MAI susţin că tocmai aici este marea problemă, atât de comună însă încât nu mai impresionează practic pe nimeni: politizarea totală a funcţiilor de conducere din poliţie, ca în toate celelalte domenii. Aşa am aflat că actualul şef interimar Dumitru Radu are "spatele" asigurat de PDL, prin intermediul mai vechiului său susţinător, chestorul Nelu Pop, fost şef al Poliţiei de Frontieră Române, în prezent consilier în cadrul Cabinetului Boc. Asta nu înseamnă însă că Radu s-a culcat pe-o ureche; principalul său contracandidat este comisarul şef Cristian Rogojeanu, considerat un membru PSD fără carnet, puternic susţinut de cei din administraţiilor locale social-democrate din zonă şi cu o imagine destul de bună în rândul poliţiştilor. În fine, din datele noastre reiese şi că un alt fost şef a renunţat la ideea de a mai candida. Este vorba despre comisarul şef Adi Octavian Tobă, cel înlocuit acum doi ani de la conducerea IJPF Constanţa în condiţii pe care nu le descâlceşte nici Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii de aici caută acum un judecător cu certificat ORNISS care să poată avea accea la secretele de stat care au stat la baza deciziei de demitere a lui Tobă, după cum s-a constatat în ultima înfăţişare, de pe 9 ianuarie.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108