REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lupu: "Investiţiile vor reprezenta în 2014 o prioritate bugetară pentru USL"

Lupu: "Investiţiile vor reprezenta în 2014 o prioritate bugetară pentru USL"

Replica API 7 noiembrie 2013 | 00:00 138

După acest an în care USL, prin Guvernul său, a reuşit să pună economia românească pe un trend ascendent important în comparaţie cu alte ţări europene, în anul următor, 2014, facem demersuri pentru a trece, aşa cum este firesc, la etapa următoare, şi anume la prioritizarea construcţiei bugetare, cu un accent evident pe investiţii, susţine deputatul PNL Mihai Lupu.

"Încă din acest trimestru, în contextul rectificării bugetare, Guvernul USL a negociat cu partenerii financiari internaţionali majorarea deficitului bugetar cu 0,2% din PIB, bani care vor fi destinaţi exclusiv cofinanţării proiectelor europene. Astfel, o parte din banii luaţi de la ministere vor fi îndreptaţi spre cofinanţarea proiectelor europene, adică spre investiţii. Este vorba despre proiecte europene pentru care statul român va avea sumele necesare pentru cofinanţare, proiecte care înseamnă investiţii noi în România, prin utilizarea celei mai ieftine şi accesibile surse de finanţare, fondurile europene.

Cred că este destul de limpede faptul că, în primul rând pentru noi, ca liberali, cel mai important deziderat - şi acest lucru este ilustrat de către prevederile programului nostru de guvernare şi de politicile liberale pe care le susţinem, în mod consecvent, în plan guvernamental -, îl reprezintă consolidarea economiei de piaţă şi atragerea semnificativă a investiţiilor de capital.

Ori acest lucru se poate efectua atât prin consacrarea unor sume importante investiţiilor prevăzute concret în construcţia bugetară, dar şi prin luarea unor măsuri susţinute de relaxare fiscală, măsuri care să aibă efecte în crearea unui mediu de afaceri predictibil şi atractiv şi, implicit, în atragerea investitorilor importanţi.

Bineînţeles că noi, liberalii, am sprijinit întotdeauna şi măsurile guvernamentale cu impact social şi aş da ca exemplu faptul că noi am luat, alături de partenerii noştri din USL decizii importante în acest sens, cu privire la pensii şi salarii, decizii care au avut rolul de reîntregire a salariilor la cuantumul din 2010, precum şi de returnare a sumelor reţinute abuziv pensionarilor de către fostele guverne ale PDL.

Mai mult decât atât, susţinem ca în bugetul de stat pentru anul 2014 să fie prevăzute creşteri de salarii şi pensii, astfel: toate pensiile să fie crescute cu 3,75% - fiind vorba de mărirea punctului de pensie în urmă indexării cu rata inflaţiei, iar bugetarii cu venituri mici să primească majorări - urmând a se mări fie salariul minim, fie venitul unor categorii specifice care câştiga prea puţin în prezent, precum medicii rezidenţi şi profesorii debutanţi.

Dar, în acelaşi timp, noi, ca liberali, considerăm că România are nevoie de o economie solidă şi de cât mai multe locuri de muncă, iar acestea pot fi create numai prin măsuri concrete şi susţinute de relaxare a fiscalităţii şi de atragere a unor investiţii majore", susţine liberalul Lupu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108