REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Lupu: STRATEGIA de DEZVOLTARE a județului Constanța va REDEVENI un REPER ECONOMIC și SOCIAL. Video

Lupu: STRATEGIA de DEZVOLTARE a județului Constanța va REDEVENI un REPER ECONOMIC și SOCIAL. Video

Replica API 17 iunie 2021 | 00:04 3695

La hotelul Iaki din Mamaia, miercuri, 16 iunie, a avut loc un eveniment pentru lansarea în dezbatere publică a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027.

La eveniment au participat nume mari din administrația constănțeană, precum șeful CJ, Mihai Lupu, primarul Vergil Chițac sau viceprimarul Ionuț Rusu, șeful PNL, Bogdan Huțucă, senatorul Remus Negoi, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri privat, dar și oameni din lumea sportului, precum Gică Hagi, patronul hotelului care a găzduit evenimentul, sau Elena Frâncu.

Evenimentul de lansare a Strategiei pentru dezvoltarea durabilă a județului Constanța, a fost organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța. Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027. În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele obiective ale Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța ce privesc domeniile: economic, universitar, servicii sanitare, turism, mediu sau sport.

Gheorghe Hagi, prezent la eveniment

La eveniment au fost prezenți: primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, vicepreședinții CJ Petre Enciu și Stelian Gima, deputatul Bogdan Huțucă, rectorul Universității Ovidius - Dan Iliescu, consilierul județean Răzvan Filipescu, Remus Negoi, Bogdan Artagea - directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu și mulți alții. Evenimentul s-a bucurat și de prezența lui Gheorghe Hagi dar și a mai multor afaceriști constănțeni.

Constanța, privată de proiecte în ultimii 20 de ani

„Județul Constanța are nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene. În ultimii 20 de ani aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre”, a completat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Mihai Lupu

Video:

Chițac: Astăzi lansăm o navă la apă

„M-am alăturat acestui proiect și astăzi lansăm o navă la apă. Avem aici administrația publică și mediul de afaceri pentru a ne da mâna pentru viitorul Constanței. E un lucru de normalitate pentru a ști unde și cum să mergi. Orașul Constanta are 9 strategii pe care le-am moștenit dar asta nu însemnă că am asistat la un bum economic pentru că strategiile nu au fost impuse“, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Vergil Chițac

Constanța are nevoie de investiții pe toate laturile

„Lacul Tăbăcărie a devenit un focar de infecții și vara miroase îngrozitor. Astăzi, în Constanta, avem aceleași ghene de gunoi pe care le aveam de când eram eu mic. Insist, e obligatoriu să lucrăm cu proiecte programate. Constanța are nevoie de investiții și pe partea de transport iar autostrada A2 a făcut ca PIB-ul să crească, dublu. Constanța are nevoie de investiții pe toate laturile“, a mai adăugat primarul Chițac.

Constanta se bucură de resurse de energie regenerabilă variabilă

„Ne aflăm la începutul unui efort susținut de implementare a proiectelor cu efecte vizibile a calității vieții celor care trăiesc în Constanța. Direcțiile strategiei sunt dezvoltarea economică, dezvoltarea calității vieții, dezvoltarea turismului, dezvoltarea infrastructurii de transport și mobilitatea privind accesul populației la educație și nu numai. Constanta se bucură de resurse de energie regenerabilă variabilă“, a precizat consilierul Radu Onofrei.

Radu Onofrei

Județul are un potențial uriaș

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța 2021-2027 este rezultatul consultărilor dintre instituțiile publice, experți, mediul privat și societatea civilă și are la bază conceptul: Județul Constanța - un spațiu economic performant, cu un nivel superior al calității vieții, susținut de parteneriatul administrației județene cu toate mediile interesate în dezvoltarea durabilă și sustenabilă a teritoriului. „Prin această Strategie căutăm să oferim județului Constanța un cadru sănătos pentru dezvoltare, care să asigure întregii regiuni un viitor coerent și durabil. Acest document a fost elaborat de specialiști ai societății constănțene și urmărește să satisfacă nevoile constănțenilor și ale întregii regiuni de sud-est a României. Nu vin să fac promisiuni, timpul promisiunilor a apus la Constanța. Vin și vă propun să fim parteneri și vreau să facem împreună din Constanța orașul pe care îl iubim și în care trăim. Vă propun să fim parteneri. Județul are un potențial uriaș. Vă propun să deschidem ușile județului tuturor antreprenorilor, investitorilor, să facem din Constanța pe un pol economic. Vrem să atragem experți în funcțiile publice. Schimbarea unei comunități nu poate stă într-un singur om. Am speranța ca vom clădi un județ în care să ne placă să trăim, a transmis președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Ana Maria Vătămanu.

Ana Maria Vătămanu

Date despre Asociația de Dezvoltare Durabilă

ADD Constanța a fost constituită legal în data de 23.03.2021, printr-o sentință civilă a Judecătoriei Constanța. Decizia a avut la bază o hotărâre din 17.02.2021 a Consiliului Județean Constanța și o alta din 26.02.2021 a Consiliului Local Constanța, instituții care au decis, prin acest cadru, constituirea Asociației.

Diana BERECHET, A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108