REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

M.R. Ungureanu: "România are imperios nevoie de o reformă constituţională"

M.R. Ungureanu: "România are imperios nevoie de o reformă constituţională"

Replica API 5 septembrie 2012 | 00:00 228

Fondatorul şi preşedintele ICCD, Mihai-Răzvan Ungureanu, consideră că schimbarea Constituţiei este necesară deoarece "ar trebui să fie mai clară" cu privire la o coabitare între un Guvern şi un preşedinte care aparţin unor tabere diferite.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat pentru Agenţia de Presă a Austriei (APA) că în opinia sa, "Constituţia ar trebui să fie mai clară", motivând că aceasta nu a fost concepută pentru o coabitare între un premier şi un preşedinte care aparţin unor tabere diferite.

De asemenea, aceasta mai crede că reforma trebuie să privească, pe lângă Constituţie, şi instituţiile statului despre care MRU spune că "sunt prea politizate şi nu ar trebui să fie aşa".

Fostul premier a mai spus că "România are imperios nevoie de o reformă constituţională", considerând că după scandalul de pe scena politică din ultima perioadă, acest lucru este necesar pentru că "ar trebui să ştim cum să ne apărăm în situaţii similare".

"Sub şefia social-democratului Victor Ponta s-a demonstrat că în România democraţia are deficienţe structurale. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni după căderea prin moţiune de cenzură a guvernului meu a arătat că există posibilitatea de a se face politică nu după regulile stabilite, ci după altele noi sau după nicio regulă", a mai precizat Ungureanu.

Acest lucru s-a întâmplat, printe altele, iar Constituţia a fost "reinterpretată într-un mod inedit", care "nu i-ar fi trecut niciodată prin cap Curţii Constituţionale", mai spune fostul premier.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108