REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Macovei: Voi vota în Comisia de etică doar pentru cei ce îndeplinesc cele 12 criterii de integritate

Macovei: Voi vota în Comisia de etică doar pentru cei ce îndeplinesc cele 12 criterii de integritate

Replica API 1 octombrie 2012 | 00:00 207

Formaţiunile politice ale Alianţei România Dreaptă (ARD) trebuie să transmită Comisiei de etică până pe 8 octombrie lista candidaţilor pentru alegeri, a anunţat duminică preşedintele Comisiei, Monica Macovei, care a spus că va vota doar pentru cei care îndeplinesc cele 12 criterii de integritate.

"Am solicitat formaţiunilor politice din Alianţa România Dreaptă (ARD) să transmită Comisiei de etică lista candidaţilor până pe data de 8 octombrie 2012. Odată transmise, Comisia va analiza fiecare candidatură în parte şi o va vota", a precizat Monica Macovei, care a adăugat că "decizia in Comisie se ia cu vot majoritar, iar preşedintele Comisiei nu are drept de veto".

Potrivit Monicăi Macovei, Comisia va face evaluările strict pe baza celor 12 criterii de integritate şi a documentelor depuse de candidaţi.

"Ştim că este mult de muncă cu selectarea candidaţilor, însă ne-am impus aceste criterii pentru că dorim să schimbăm în mai bine clasa politică din România. Vor fi, cu siguranţă, încercări de compromitere ori decredibilizare a activităţii Comisiei, pentru că USL nu are nici criterii de integritate şi nici Comisie de verificare a acestor criterii. Vom rezista şi acestui asalt", a dat asigurări preşedintele Comisiei de etică.

Macovei a mai subliniat că alegerea românilor, pe 9 decembrie, este clară, "în partea dreaptă, românii au Alianţa România Dreaptă, cu candidaţi integri şi responsabili, care şi-au autoimpus un cod cu 12 criterii de integritate, de partea cealaltă, în stânga, românii au USL, cu candidaţi penali şi colaboratori ai Securităţii, care vor să se ascundă în Parlament de braţul legii".

Europarlamentarul PDL a mai spus că votul său in Comisie va fi pentru "candidaţii care îndeplinesc cele 12 criterii de integritate ale ARD aşa cum au fost ele aprobate". "Este important ca ARD să ofere românilor candidaţi integri, responsabili şi bine pregătiţi profesional, ca să aibă de unde alege", a explicat Macovei.

"La alegerile din 9 decembrie 2012 fiecare român are oportunitatea să pună umărul la schimbarea şi reînnoirea clasei politice din România", a punctat Monica Macovei.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108