REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MAE: 330 de cetățeni români, aflați în Regatul Spaniei, au fost repatriați

MAE: 330 de cetățeni români, aflați în Regatul Spaniei, au fost repatriați

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 1600

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 10 aprilie a.c., a fost facilitată revenirea în țară a 330 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.

De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București - Madrid și respectiv București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranța și a 41 cetățeni spanioli.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie tratati? Nu ii mai aduceti. Ii cheama la munca, puturosii din Spania.
0
0
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
1
1
Ala cu USR, cu slugoii UE, partidul lui Coldea. Sarim din lac in put.Romanii astia nu se mai fac bine. Pai ba baiatule, si acum nu sant laolalta, nu urla cu UE, ca Dragnea ne duce la comunism, la rusi, la mama dracului de impostori. Adica ala facea investitii in tara, a marit salariile tuturor, pensiile, PIB-UL pe locul 2 in UE, productiile agricole la fel. Si tu imi spui ca ai votat cu PNL dar te-a suparat si vei vota cu USR. Pai ba baiatule, mergem din dezastru in dezastru.
1
1
diasporaaa
3
0
unde sunt securistii tai acum, evident cu liberalii la putere sau vreti sa fiti singuri la putere sa furati numai voi? nu vad nimic facut de secUSR plus in aceasta perioada, nici o initiativa ceva pentru tara....
2
1
Unde ii aduceti?La Flora sau la Techirghiol?
1
1
Nu poti opri libera circulatie, dar trebuie facuta organizat respectind regulile cum le respectam cu totiii . iar cind se vor intoarce sa si plateasca din baniii lor CARANTINAREA ,asa e corect !
4
0
capsunarii vin si pleaca cu suportul guvernului parca nu e stare de urgenta. PNL si-a cam luat muie cu privire la viitorul politic. singura speranta e USR. Pt PSD urari cu MUIE!
11
5
Ce face guvernul asta...pe de o parte ii aducem acasa...apoi ii trimitem la munca in agricultura...si diaspora se plange ce rau sunt primiti acasa...nu este mai bine ca fiecare sa stati pe la casele voastre indiferent pe unde le aveti?
13
1
Toata lumea le spune sa ramana drq acolo. Dar cu cine sa te intelegi, cu analfabetii.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108