REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MAE rus condamnă tentativele SUA şi UE de a influenţa mersul alegerilor în Republica Moldova

MAE rus condamnă tentativele SUA şi UE de a influenţa mersul alegerilor în Republica Moldova

Replica API 15 mai 2021 | 00:00 844

Rusia remarcă tentative în creştere din partea SUA şi UE de a exercita influenţă asupra conducerii Republicii Moldova şi a Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău în contextul alegerilor pentru parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă oficială TASS, citată de Agerpres.

Maria Zaharova

'Este regretabil amestecul în creştere din partea SUA şi a ţărilor UE în procesele politice interne ale Republici Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chişinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influenţă directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova', a afirmat Zaharova într-o conferinţă de presă.

Reprezentanta MAE de la Moscova a spus că Rusia intenţionează să participe la monitorizarea apropiatelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

'Intenţionăm să participăm la observarea procesului de vot (la scrutinul legislativ din Republica Moldova) pe linie bilaterală şi în componenţa misiunilor unor organizaţii internaţionale din cadrul CSI şi OSCE', a spus Zaharova.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat la 28 aprilie un decret privind dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate la 11 iulie, aminteşte agenţia de presă citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108